Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Ugnsbakad gröt med jordgubb

ugnsbakad-grot-jordgubb-recept-1

Så här på sommaren är det kanske inte så många som är sugna på att äta gröt till frukost eller kvällsmat. Jag är själv likadan, att jag hellre gör smoothie och chiapudding nu på sommaren medan jag oftare gör gröt på vintern. Men igår kväll när ugnspannkaka stod på menyn som middagsmat hemma hos oss blev jag sugen på att svänga ihop ett par formar med ugnsbakad gröt. Vi hade färska jordgubbar hemma och eftersom jag aldrig har testat att göra ugnsbakad gröt med just jordgubb kändes det som det självklara valet för mig.

Ugnsbakad gröt jordgubb blev precis så gott som jag trodde! Jag åt min med vispad grädde och mer färska jordgubbar som gårdagens middag. Och idag tänker jag äta resterna med keso till frukost. Mums!

ugnsbakad-grot-jordgubb-recept-2

Ugnsbakad gröt jordgubb

2 portioner

  • 2 dl fiberhavregryn
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk vaniljpulver
  • en aning kanel
  • 2 ägg
  • 1 banan
  • en knapp dl kvarg
  • jordgubbar

Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Mosa bananen. Tillsätt den, ägg och kvarg till det andra. Blanda ordentligt.

Häll upp smeten i två små ugnsfasta formar. Skölj och dela jordgubbarna i skivor. Tryck ner jordgubbsskivor i grötarna.

Grädda i ugnen i ca 10 minuter. Servera så snabbt som möjligt!

Andra goda recept med ugnsbakad gröt:

3 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons