Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Grillad halloumi – godaste sätten att äta den på

grillad-halloumi

Jag tyckte tidigare att halloumi är en segtuggad ost, som knappt smakar någonting. Men jag har ändrat mig. Denna sommar har vi grillat denna ost en hel del. Och grillad halloumi är något som jag har börjat älska väldigt mycket. Här tänkte jag tipsa om hur jag tycker grillad halloumi är godast att äta.

grillad-halloum-2

Senast vi grillade lade vi en chilikryddad halloumi på grillen. Det var gott med lite sting i osten och jag kan verkligen rekommendera chilihalloumin.

Att äta grillad halloumi tillsammans med tomat, honungsmelon och nektarin är hur gott som helst och det gjorde vi sist. Den salta osten gifter sig så bra med söt frukt! Denna gång åt vi även sötpotatis pommes och kyckling samt grillade majskolvar till halloumin. Så gott!

jordgubbar-grillad-halloumi

På samma sätt som söt frukt är gott till grillad halloumi är även söta bär det. Kombinationen jordgubbar och basilika är gott som det är, men tillsammans med halloumi blir det fantastiskt gott! Om du inte har jordgubbar hemma testa med blåbär, hallon eller björnbär.

turkisk-yoghurt

Det kan vara gott med en syrlig yoghurtsås till den grillade osten. Denna kalla sås är oerhört enkel och väldigt god som ett tillbehör. Blanda turkisk yoghurt med lite honung och nymalen svartpeppar så är den klar.

Om du inte går igång på något av de tips jag har gett så testa att äta grillad halloumi i din burgare, tillsammans med vattenmelon och persika eller tillsammans med ugnsrostade rotfrukter som morot och palsternacka. Ytterligare ett tips och något som vi har ätit i sommar till förrätt eller som tilltugg är halloumi inrullad i bacon, som läggs på grillen. Enkelt och gott!

 

Följ Fitness & Hälsa på Instagram och Facebook

Köp Karins Hälsoguide – en webbkurs för att hitta hälsa, balans och harmoni i livet

Lämna en kommentar

Annons
Annons