Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Hinderbana i trädgården

hinderbana för barn

En av de roligare aktiviteterna som vi gjorde tidigare i somras var när vi byggde en hinderbana i trädgården. Jag vill minnas att det var mitt förslag, men det var Wilmer som kom på hur den skulle vara uppbyggd och som sedan byggde ihop den. Sedan spenderade vi förmiddagen med att tävla i hinderbanan. Alla i familjen var med och turades om att ta sig igenom den på snabbast möjliga tid. Den här typen av aktivitet är jag barnsligt förtjust i. Jag älskar att göra aktiviteter utomhus, tillsammans med barnen och mannen, där alla får röra på sig och ha roligt. Denna hinderbana barn – för ja, den var anpassad framför allt för barn – var en typiskt sådan aktivitet.

Att göra sin egen hinderbana är inte speciellt svårt. Det krävs lite fantasi och några redskap, ofta fungerar det att ta vad man har. Så här gjorde vi vår hinderbana.

Hinderbana för barn:

  • Det är viktigt att ha en tydlig startlinje så att man vet vart man ska stå innan start. Vi använde ett hopprep, som vi lade på marken.
  • Första momentet i vår hinderbana var ett gäng koner att springa sicksack mellan.
  • Nästa hinder var att hoppa över en låda.
  • Därefter låg en yogamatta, som man skulle göra en kullerbytta på.
  • Så skulle man gå balansgång på en smal träplanka.
  • Wilmer hade sedan ställt två stolar bredvid varandra och lagt en bräda över så att det bildades som en tunnel. Den skulle man krypa igenom.
  • Så skulle man kasta en boll i en hink.
  • Sedan kom en längre raksträcka att springa det snabbaste man kunde på.
  • Och slutligen kom det sista momentet, som jag hade föreslagit, och det var att göra tre chins i vårt chinsräcke. Barnen fick hjälp av en av oss vuxna att komma upp i räcket och så höll vi i dem när de drog sig upp. Men vi vuxna var tvungna att klara oss själva.

Så såg vår hinderbana ut och den var verkligen hur rolig som helst att springa i!

chins1 chins

chins3

Jag var glad att jag fick vara med och bestämma en av hinderbanans moment. Här får du förresten tips på chinsträning. Wilmer tyckte det var en mycket bra idé och han gick verkligen all in när han tävlade i hinderbanan.

hinderbana-barn-chins

Att hänga i räcke och försöka göra chins är också något han tycker är roligt!

Det går såklart att göra en hinderbana på många olika sätt och nästa gång kommer vi säkert tänka lite nytt. Det är verkligen bara fantasin som sätter stopp! Att addera tävlingsmomentet med att ta tid tyckte jag var oerhört kul och det tyckte resten av familjen också.

Lämna en kommentar

Annons
Annons