Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Intervaller en regnig morgon

intervaller-i-regn-1

Att springa intervaller är inget jag gör ofta och när jag väl gör det är jag alltid lika nöjd och stolt över mig själv efteråt. Det är galet jobbigt medan det pågår, men så fruktansvärt skönt när det är klart. Jag vet ju hur bra intervaller är för konditionen och förmågan att bli snabbare i löpningen. Ändå har jag svårt för att göra det så ofta som jag borde. Men det beror på att jag vill hålla träningen lustfylld så långt som möjligt och i det ingår inte intervallträning.

Igår morse tog jag mig i alla fall i kragen och sprang intervaller. Det var regnigt och blött (bilderna tog jag senare på dagen när solen hade kommit fram), men vädret stoppade mig inte. Det var bara att köra!

Jag sprang närmare två kilometer först för att värma upp kroppen. Sedan stannade jag till framför raksträckan ni ser på bilden och så satte jag fart. Jag mätte raksträckan till 450 meter och så långt sprang jag i en tempoökning innan jag vände och joggade lite lugnare tillbaka. Så höll jag på fyra gånger och var efter fjärde intervallen helt slut. Intervaller på raksträcka tar på kraften!

intervaller-i-regn-2

Jag tog en liten omväg när jag sedan sprang hemåt. Sprang längs med fälten och dikena med blommor och njöt av att intervallerna var avklarade. Nu var tempot lugnare och bortsett från en liten spurt sista biten så pressade jag mig inte. Dryga sju kilometer fick jag ihop och det var fullt tillräckligt för mig denna morgon.

intervaller-i-regn-3

intervaller-i-regn-4

Att få komma upp så där ordentligt i puls är bra skönt ändå. Speciellt när det sker på morgonen!

intervaller-i-regn-5

Vid löparrundan invigde jag min senaste löparklocka, en TomTom Runner, som jag har fått hem att testa. Jag har inte satt in mig i funktionerna ännu, men den verkar kunna göra mycket mer än att mäta distans och tempo. Tydligen ska man bland annat kunna registrera sin sömn, träning på löpband och ha den som en aktivitetsmätare i allt man gör i vardagen. Jag ska läsa på mer om den och börja testa de olika funktionerna. Tycker det är så segt att läsa sådana där beskrivningar om funktioner bara…

Hur som helst. Klockan gav mig information idag om intervallerna och löppassets distans. Fullt tillräckligt för mig att ha koll på denna gång.

4 kommentarer

 1. Det där med intervaller alltså..
  Jag springer det sällan..
  Nu känner jag att jag vill bli snabbare och mer explosiv, så intervaller känns som rätt väg att gå!
  Så intervaller, här kommer jag 🙂

  Vilka härliga bilder, naturen är vacker 🙂

 2. Kan bara skriva under på det du nämner.
  Är också “dålig” på att köra intervaller, men å andra sidan vill jag ju att löpningen och träningen i allmänhet ska vara något jag LÄNGTAR till. Då känns det mer naturligt att ta de där lugna sköna passen i skogen… 🙂

Lämna en kommentar

Annons
Annons