Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Om att fynda på loppis

loppis-karin

loppis-karin-2

Den senaste tiden har jag blivit en riktig loppisfantast. Jag tar varje tillfälle i akt att gå på loppis och har under sommaren hunnit vara på en hel del. Förra helgen var vi på en större loppmarknad utomhus och igår besökte vi en liten loppis intill där vi bor. Det tråkiga är att jag än så länge inte har haft turen att hitta några egentliga fynd alls.

Jag har förstått att man ska behöva gå på många loppisar innan man kan ha turen att fynda något man gillar. Mestadels är det gamla grejer som man inte är intresserad av alls på loppmarknaderna och man behöver stå och gräva länge innan det dyker upp något av värde. Men att man ska behöva besöka så många loppmarknader som jag har innan man hittar något är verkligen segt.

loppis-barn

loppis-blommor

I helgen har jag och barnen hängt hemma och igår tog vi en promenad bort till den loppmarknad som skulle pågå några timmar mitt på dagen. Regnet hängde i luften och om det berodde på det eller något annat vet jag inte, men vi var de enda besökarna på den där loppmarknaden. På loppisen fanns ett bord med leksaker och ett med lite hantverk samt grönsaker. Jag som hade sett fram emot att rota bland fint, gammalt porslin och prylar till hemmet blev helt klart besviken.

Det fanns inget alls där som jag var intresserad av, men barnen var desto gladare av loppmarknadens utbud och det var ju bra. De fyndade CD-skiva, en gammal bandspelare och ett racketspel. Så visst var det värt att vi gick dit även om mamman var lite besviken.

loppis
Just det. Smilla fyndade ett gammalt mjukdjur i form av en hund också. Den hamnade i det blöta gruset ganska omgående och det var väl lika bra det för den behövde ändå tvättas.

Om du har bra loppmarknader att tipsa om får du gärna säga till! Jag drömmer om att hitta vackert porslin, krukor, en vattenkanna, någon fin väska och gamla skolaffischer att hänga på väggen. Men så fort jag hittar något sådant så är det alltid extremt dyrt.

Sofia på Hildas ger bra tips på hur man kan fynda på loppis. Jag antar att jag behöver vara mer uthållig tills jag också gör mina loppisfynd en vacker dag!

2 kommentarer

  1. Hej!
    Vad roligt att vi verkade vara på Strömma samtidigt! 😀 Nu när du säger det så stämmer det säkert. Kommer ihåg dig och familjen 🙂 Vi stannade bara en natt på genomresta men blev genast förälskade i stället <3
    Och apropå loppisar – det är verkligen trist när en hamnar på de där som säljer ut typ sina gamla vhs-kassetter och cd skivor och sånt som en inte direkt använder längre. Jag tycker också att det är svårt att hitta de riktigt fina sakerna, åtminstone billigt. De flesta har nog börjat inse värdet av de grejerna och därför är de lite dyrare. Men jag brukar köra på ändå! 😉 När en väl hittar en perfekta fotobakgrunden går det inte att motstå liksom… För billiga fynd har jag en loppis, eller snarare återvinningscentral, i närheten av mitt sommarställe i Kungsör. Där har jag hittat fina möbler då och då, och en hel del porslin, men en får helt klart rota bland skräpet för att hitta godbitarna. Att vara där prick när de öppnar är också en strategi, så att ingen annan haffar de finaste prylarna!

Lämna en kommentar

Annons
Annons