Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Mina favoriter med kokos

gino-med-kokos-recept-6

Kokos är en ljuvlig smaksättning till ett gäng med efterrätter, frukostar, godis och maträtter. Jag brukar varva mellan att smaksätta med kokosflingor, kokoschips, kokosolja, kokosmjölk och kokosvatten. Om du gillar kokos kommer du gilla detta inlägg för här får du massor med inspiration på mat med kokos!

Första bilden visar en ljuvligt god efterrätt i form av en gino med kokos. Gino är alltid lika gott och jag kan inte tröttna på det. En anledning till att jag inte tröttnar på det är för att det går att variera frukter och bär i all oändlighet. Och då och då smaksätter jag min gino med kokos, vilket lyfter den till något alldeles extra.

Förutom att ha kokos i efterrätter är det också härligt att ha kokos som smaksättning i en smoothie, som denna smoothie med ananas och kokos. Just kombinationen kokos och tropiska frukter kan inte bli fel.

citronbollar-med-kokos

När jag gör hälsobollar gör jag dem nästan alltid med kokos i någon form. Antingen rullar jag dem i kokosflingor, som med dessa mandel- och citronbollar.

nutellabollar-med-kokosolja

Eller så rör jag med kokosolja i smeten, som i dessa nutellabollar.

Något som är galet gott är att ha kokos i maten. Jag tänker då bland annat på denna fisk i kokosmjölk. Men det är också gott med all typ av thaimat som tillagas i kokosmjölk och med en röd eller grön curry. Och har ni testat min jordnötssås? Den tillagar jag med kokosmjölk, jordnötssmör och tomat och blir hur god som helst! Här hittar ni några ljuvliga recept med jordnötssås:

Kolla också in mina andra favoriter-inlägg:

 

Följ Fitness & Hälsa på Instagram och Facebook

Köp Karins Hälsoguide – en webbkurs för att hitta hälsa, balans och harmoni i livet

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons