Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Ett gäng melonpizzor

melonpizza-1

Jag gör ju allt jag kan för att hålla sommarkänslan kvar under hela augusti. De senaste dagarna har vädret varit ganska så höstlikt, men så fort solen har visat sig har jag njutit av det. Men det är ju inte bara olika typer av utomhusaktiviteter som kan hålla sommarkänslan kvar utan det finns en del andra knep. Ett sätt är att laga och äta somrig mat. Hemma hos oss fortsätter vi att grilla i utegrillen, vi äter utomhus när det är okej väder för det eller så gör vi som jag gjorde igår, fixar sommarmat. Igår var det ett gäng melonpizzor som fick stå för det.

melonpizza-2

Jag gjorde ett helt gäng både för att det är så gott och en melonpizza lätt och snabbt slinker ner samt för att vi i min familj tycker olika mycket om fetaost. Så jag gjorde några med fetaost och några utan. Något som jag också testade denna gång var att göra pizza av två olika sorters melon; dels vattenmelon och dels honungsmelon.

melonpizza-3

Melonpizza

Att göra melonpizza är super enkelt. Skär en melon i skivor på ca 1 cm. Om du väljer en honungsmelon eller annan melon med kärnorna i mitten behöver du skära skivorna långt ute på melonen. Om du väljer en vattenmelon väljer du helt fritt var du skär dina skivor eftersom hela melonen ser likadan ut.

Lägg upp melonskivorna på tallrikar. Skvätta lite saft från en lime över. Sedan väljer du frukt och bär som du är sugen på samt någon ost att toppa melonpizzorna med. Till gårdagens melonpizzor valde jag nektarin, blåbär och fetaost. Jag tog även några bitar av de båda melonerna. Frukten och osten skar jag i mindre bitar och strödde dessa tillsammans med blåbären över melonskivorna. Det är gott att även toppa med frön och eventuellt även torkade bär. Jag valde pumpafrön, solrosfrön, chiafrön och gojibär på mina.

Slutligen ringlar du balsamvinäger över pizzorna och så är det klart!

melonpizza-4

melonpizza-5

Pizzorna av honungsmelon blir naturligt lite mindre i storleken och passar utmärkt att äta som ett mellanmål eller en förrätt.

melonpizza-6

melonpizza-7

Vattenmelonpizzorna blir större och en sådan är härlig att servera som ett tillbehör till en huvudmåltid. Skär gärna upp den som en tårta så får alla vid bordet ta sig en bit.

melonpizza-8

melonpizza-9

Att göra den här typen av mat är verkligen sommar för mig. Men egentligen kan man göra detta året om. Så länge det finns meloner att köpa i affären så är det bara att köra!

melonpizza-11

Jag älskar kombinationen söt frukt och salt ost så min favorit av gårdagen pizzor måste ändå bli de som var toppade med fetaost. Denna vattenmelonpizza med fetaost var ljuvligt god.

melonpizza-12

Och honungsmelonpizzan med fetaost var inte fel den heller!

Här hittar du en annan vattenmelonpizza.

Lämna en kommentar

Annons
Annons