Overnight Oats med äpple och kanel. Det här är en drömgod frukost, som jag njöt av senast i söndags. Älskar Overnight Oats generellt, men denna med äpple och kanel är helt klart en av de godaste varianterna.
Extra gott blir det när man steker de flesta av äppelklyftorna med kanel. Här får ni receptet!
Overnight Oats äpple och kanel
1 portion
- 1 dl fiberhavregryn
- 1 dl mjölk
- 1 msk chiafrön
- uns vaniljpulver
Topping:
- 1 äpple
- kanel
- kokosolja att steka i
- lite granola
Gör i ordning själva gröten kvällen innan genom att blanda havregryn, mjölk, chiafrön och vaniljpulver i en burk eller skål. Ställ in i kylen över natten.
På morgonen tar du fram den. Skär äpplet i klyftor och stek de flesta klyftorna i kokosolja. Pudra över kanel och stek dem tills de får en fin färg.
Toppa din Overnight Oats med de stekta äppelklyftorna samt de färska äppelklyftorna. Strössla över lite granola.
Overnight Oats med banan och jordnötssmör är en annan favorit för mig.
Jag njöt ordentligt av denna frukost samtidigt som jag njöt av den fina lilla blombuketten, som Wilmer plockade i fredags när vi promenerade hem från förskolan. Han plockade dem för att han ville ta med dem till förskolan sedan på måndagen. Gullunge! ♥
Det som är bra med denna frukost är att den passar lika bra att äta som helgfrukost som till vardags i farten eftersom den är så smidig att ta med i en burk.
Inte röra om, efter man hällt det i en burk?
Och äta…kall…?
Jo, absolut bör man röra om. Det glömde jag visst att skriva. Och, ja, man äter den kall. Verkligen super gott!