Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Snapchat vs Instagram Stories

snapchat-vs-instagram-stories-1

I tisdags släppte Instagram nyheten Instagram Stories, en tilläggstjänst som är slående lik Snapchat. Jag satt i bilen på väg hem från Ulva Kvarn när jag öppnade min Insta och upptäckte detta. Naturligtvis var jag tvungen att testa denna nyhet direkt och filmade en story från bilen. Eftersom filmerna och bilderna i Stories bara finns kvar i 24 timmar så går det inte längre att se min dokumentation.

Instagram Stories fungerar nästan exakt som Snapchat. Jag som precis hade kommit igång med att snappa blev både glad och inte glad när jag upptäckte deras nya konkurrent. Nu vill jag ju lägga upp samma slags ögonblickssekvenser i båda kanalerna! Frågan är vilken av dessa som kommer att hålla sig bäst i längden; Snapchat som redan har ett stort gäng av unga användare eller Instagram Stories som har fördel av att finnas på samma plattform som Instagram, som redan har miljontals användare? För mig som är väldigt ny på Snapchat är Instagram Stories ett mer naturligt val, men jag kommer hålla mig kvar på Snapchat ett tag till för att testa kanalen fullt ut först.

snapchat-vs-instagram-stories-2

Snapchat vs Instagram Stories – Vad väljer du?

Till en början var jag skeptisk till Snapchat och det tog ganska många månader innan jag började använda det. Men nu när jag har börjat använda den här typen av sociala medier som visar upp vad som sker “bakom kulisserna”, som är oretuscherade och ärliga och som möjliggör för att uppdatera ofta har jag börjat gilla detta skarpt. Till skillnad från det vanliga flödet i Instagram, bloggar, Pinterest och även Facebook är detta ett sätt att komma bort från en version av ens verklighet som verkar vara så perfekt och felfri. Med hjälp av Snapchat och Instagram Stories kan jag visa upp vad som händer i övrigt i mitt liv och att det inte bara består av vacker natur och färgglada smoothies.

Om du inte redan följer mig på Instagram så hittar du mig som @fitnessochhalsa där. På Snapchat heter jag fitnesshalsa (utan och alltså!). Följ mig gärna i båda kanalerna!

Hur gör du; finns du på både Snapchat och Instagram Stories? Eller väljer du en av dem?

snapchat-vs-instagram-stories-3

Här ser ni en skärmdump från en film jag lade upp på Instagram Stories igår morse efter att jag hade sprungit till sjön och tagit mig ett dopp där. Lika underbart som vanligt med swimrun! Denna story var visserligen en fin skildring av min verklighet, men också väldigt sann och jag lägger även upp sådant som inte är lika fint.

Vad har du för tankar kring vilken av dessa sociala medie-kanaler som kommer överleva längst och lyckas bäst?

4 kommentarer

  1. Kan tycka att det är bra med att det ny finns på Instagram också för då kan man köra det där för flöjlarna på bloggen osv. Medan jag har valt att använda snapchat privat för vänner och släkt 🙂

Lämna en kommentar

Annons
Annons