Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Om passionen till löpning

alska-lopning-2

När jag var på det härliga Barre-eventet i tisdags träffade jag ju många härliga bloggkollegor. En av dem var Elmina, som jag inte träffat IRL på flera år. Hon är en äkta löpfantast och när man pratar löpning med henne så lyser det verkligen i ögonen. Det är så härligt med sådana personer, som verkligen har en passion för det de gör.

Om att älska löpning

Elmina springer flera gånger i veckan och tävlar i löparlopp hur ofta som helst, vilka hon oftast vinner också. Jag frågade henne om hon aldrig tappar motivationen eller tycker att det är segt att sticka ut och springa. Hon svarade då att det aldrig händer utan hon kan riktigt längta efter att få gå upp klockan 05.00 för att springa.

Fascinerande, tycker jag. För även om jag också älskar löpning så kan jag verkligen tappa lusten för det ibland och strax innan ett löppass kan jag ibland ifrågasätta mig själv och min plan med att springa.

alska-lopning-3

Jag har nog mer en passion för träning generellt än just för löpning. För om jag bara skulle springa så skulle jag nog tröttna på det ganska snabbt. Älskar kombinationen av att förutom löpningen hålla på med styrketräning, yoga, cykling och lite annat.

Igår sprang jag Djurgårdsrundan, som jag gör minst en gång per vecka. Just den rundan är verkligen härlig varje gång, även om det ibland kan vara omotiverande strax innan. Igår morse var det väldigt grönt där när jag sprang, men jag kunde ana att det gula kommer att ta över om inte alltför lång tid. Att springa runt Djurgårdsbrunnskanalen i sprakande färger av gult och orange är verkligen bland det bästa!

I morse tränade jag ett pass styrka på gymmet istället och jag tror det var då jag insåg hur mycket jag uppskattar och älskar variationen av träningsformer. Det är det som är min passion!

Lämna en kommentar

Annons
Annons