Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Chiagröt – mina godaste recept

chiagrot-kakao-banan-recept-1

Chiagröt är en sann favorit, även om jag oftast kallar det för chiapudding. Men det är ju samma sak! Imorse åt jag en härlig chiagröt med choklad och banan. Som att äta chokladpudding till frukost. Fast godare! Receptet på denna chokladchia hittar ni här.

Nu när det har visat sig att vara förbjudet att sälja chiapudding på café (förutom för de som har ansökt om tillstånd och fått godkänt) är det ju desto härligare att kunna göra sin egen. Utöver chiagröten med choklad och banan har jag hittat mina absoluta favoriter av chiagröt recept genom åren. Här får ni dem.

chiapudding-rodbeta-recept-1

Mina godaste chiagröt recept

Denna rödbetschia är en härlig hälsokick till frukosten. Det behövs inte så mycket rödbetsjuice för att chiagröten ska få denna härliga färg. Super gott att toppa med mer rött, såsom gojibär och hallon.

chiapudding-hallon-1

En chiagröt hallon, som egentligen är en chia trifle med sina lager av olika godheter, är också underbart gott. Att varva chiagröt med en god smoothie och något nötsmör är verkligen en hit!

semmelchia

Semmelchia tycker jag man kan göra oftare än till fettisdagen. Dessa två gjorde jag senast i februari och jag känner själv att det är hög tid att göra dem igen. Chiagröt med smak av mandel och grädde kan inte bli annat än bra!

chiapudding

Och så har vi denna chiagröt med jordgubbschiasylt, banan och jordnötssmör, en av de första chiapuddingarna jag gjorde och som utgjorde min frukost en av dagarna i den veckan när jag åt chiagröt hela veckan lång.

Nu när jag startade min dag med den underbara chiagröten av choklad och banan har jag inlett veckan starkt. Känner faktiskt för att återupprepa att ha en vecka med chiagröt varje dag till frukost.

2 kommentarer

 1. Har lagt min röst på dig karin! Har läst din blogg i flera år(röstade i den kategorin i och med att jag inte nyttjat något annat från dig)
  Läser många hälsobloggar och tränar mycket själv och det som är unikt för dig som gör att jag tycker du är den bästa hälsobloggaren är följande:
  Du är småbarnsmamma och visar på att med god planering och hemmaträning kan du uppnå god träning med enkla hjälmedel,du har bevisat att transportspringa/cykla till och från jobb och dagis är ett tidsoptimerat!du har visat en vanlig lekplats kan användas till egen träning,osv,osv!

  Det är just det som är unikt för din blogg PLUS att du är fantastisk på att se det “lilla” i det stora,du skriver ofta om dina naturupplevelser,din tacksamhet mot livet,DU väljer att se det från den ljusa sidan,vilket inte är så lätt alla gånger!När jag läser dina rader så smittar din positiva energi av sig, du är MER än bara en träningsblogg!!! DU verkar vara en kvinna med ett varmt och inbjudande hjärta!dessutom stark och vältränad på ett sunt sätt!stor kram Johanna i Karlstad

  1. Hej Johanna!
   Tack för dina fina ord! Jag blir alldeles varm i hjärtat och rörd av det du skriver. Så glad över att du hittar inspiration hos mig och tack så innerligt mycket för din röst!
   Massor med kramar och tack igen! <3

Lämna en kommentar

Annons
Annons