Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Cirkelträning med härligt sällskap

cirkeltraning-everydaystories-4

Ni vet redan att jag älskar träning som är lättillgänglig, effektiv och rolig. Att jag gärna tränar sådant som går att träna utomhus och som med några enkla redskap går att få svettig och tung. Precis sådan träning körde vi i lördags när vi tränade cirkelträning utomhusEveryday Stories-träffen hos Sofia. För er som har missat att läsa om dagen hittar ni det inlägget här.

Vi var alla klädda i färgglada nyheter från Craft Sportswear och på en halvtimme fick vi uppleva både mjölksyra och äkta träningsglädje.

Sofia är utbildad PT och hade satt ihop ett cirkelträningspass med sex stationer. Vi körde parvis (jag körde med Filippa), en minut per station och fick vila 15 sekunder innan det var dags för nästa. Tre varv blev det innan vi var klara. Övningarna var i en skön blandning med några pulshöjare och i övrigt styrkeövningar för rygg, ben, rumpa och/eller axlar.

cirkeltraning-everydaystories (kopia)

Cirkelträning utomhus:

Sex stationer, en minut per station x tre varv

  • Station 1: Stående rodd med gummiband, parövning – Denna roddövning tog riktigt bra och det var en kul utmaning att hålla bra balans och hela tiden vara synkade i rodden.

cirkeltraning-everydaystories-2

  • Station 2: Utfall bakåt och åt sidan, med medicinboll i famnen (här ser ni Sofia göra den)
  • Station 3: Sprint – Vi sprang snabba ruscher och satte ner handen i marken innan vi vände tillbaka (här ser ni mig i en snabb springrusch)

cirkeltraning-everydaystories-3

  • Station 4: Bakvänd burpee varvat med plankan
  • Station 5: Benpress med gummiband (se bilden ovan)

cirkeltraning-everydaystories-5

  • Station 6: Höftlyft med ett ben i luften (Jag och Filippa med full fokus i denna övning)

Tre varv av dessa övningar tog mindre än en halvtimme och gav ändå precis det vi ville ha; effektiv träning och svettpärlor i pannan!

Cirkelträning utomhus är verkligen en så bra grej. Roligast är att göra det tillsammans med andra, men det fungerar också att göra det på egen hand. Älskar att få möjligheten att uppleva naturen, det blöta gräset och det friska luften medan man tränar. Tack Sofia för ett grymt cirkelträningspass!

Fotona är tagna med Sofias kamera av Annika

1 kommentar

Lämna en kommentar

Annons
Annons