Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Den stora kolhydratshetsen är över!

kolhydrater-brod-fazer-1

Igår var jag inbjuden till en frukost med Fazer. Vi var där för att lyssna till och prata om kolhydrater och bröd som bra mat samt för att få en frukost med några av Fazers nyheter i brödsortimentet.

Vi kunde igår konstatera att den stora kolhydratshetsen, som förekom för ett par år sedan, är över. Och jag håller verkligen med Fazer om att det är både skönt och bra. Att många var så negativt inställda till kolhydrater för ett tag sedan var så onödigt och så synd. Kolhydrater är ju minst lika viktiga som proteiner och fett och om vi inte skulle äta av dem alls skulle vi få väldigt dåligt med energi och garanterat inte vara våra bästa versioner av oss själva.

När jag senast var på ett frukostevent med Fazer var debatten och hetsen om kolhydrater som värst och det var också varför Fazer bjöd in oss bloggare och journalister den gången.

Läs mer om diskussionen om kolhydrater den gången via länken. Här är lite av det jag skrev då:

Anledningen till eventet var alltså inte att prata om Fazers produkter utan snarare för att få till en diskussion med oss som var där om dagens syn på kost, dieter, kolhydrater, näringsämnen och träning. För visst är det lite väl hysteriskt det här med LCHF, paleo, glutenfritt och kolhydratsfattig kost? Det tyckte i alla fall de flesta av oss runt bordet och vi försökte komma fram till hur vi som bloggare, journalister och matkreatörer kan bli bättre på att förmedla en sund och balanserad syn på kost och hälsa.

kolhydrater-brod-fazer-3

Bröd är fantastiskt bra mat, som jag älskar. Bästa brödet är det som är bakat på surdeg samt innehåller fibrer, frön och gärna torkad frukt eller bär.

Vid gårdagens frukost presenterade Fazer sina härliga brödnyheter. För första gången någonsin kommer de nu ut med ett glutenfritt bröd, bakat på råg och med hela frön. Jag brukar normalt sett inte gilla smaken på glutenfria bröd, men detta var faktiskt väldigt gott och hade jag inte vetat hade jag trott att detta var bakat på “vanligt” mjöl.

kolhydrater-brod-fazer-4

Ett annat nytt bröd är detta chiabröd, också det väldigt gott och med ett riktigt bra näringsinnehåll.

kolhydrater-brod-fazer-5

Jag tog för mig av de härliga smörgåsarna och yoghurten och fick mig en ljuvligt god frukost.

Med dessa goda brödsorter hoppas jag att ännu fler kommer till insikt om att bröd och kolhydrater generellt är bra mat som vi behöver. Och för er som är glutenintoleranta finns det nu alltså ett ljuvligt gott glutenfritt bröd i Fazers sortiment. Från och med måndag nästa vecka, den 19 september, kommer brödnyheterna finnas i butik.

4 kommentarer

  1. Visst är det bra med balans, men för min del så fungerar inte min mage av för mycket kolhydrater. Jag blir uppsvälld och gasig. Man får i sig kolhydrater på olika sätt. Jag äter också bröd, men inte ofta. Jag undviker ex ris, pasta och potatis och byter det mot ex quinoa. Det funkar för mig. Har även upptäckt att min migrän blev bättre av att undvika snabba kolhydrater. Man måste finna sin egen väg i den här djungeln. Ha en fin fredag 🙂

Lämna en kommentar

Annons
Annons