Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Leilas supermat (och min supermat)

overnight-oats-5

Igår kväll klockan 21.30 satt jag bänkad framför TV’n när Leila Lindholms nya programserie Leilas Supermat startade. Gjorde du det också?

Leilas Supermat är ett program där Leila själv visar hur man kan kan laga bra mat från bra råvaror, som smakar gott är nyttigt. Hon använder sig av ekologisk mat och tänker hållbarhet. Det finns inget vitt socker i den här maten och många av recepten är vegetariska eller till och med veganska. Jag gillar hennes tänk med supermat skarpt och fick massor av härlig inspiration när jag såg programmet igår.

Här visar jag upp några exempel på supermat enligt mig. Overnight oats gör jag ofta till frukost. Denna morgon har jag med mig en sådan i ryggsäcken att äta som frukost på väg till jobbet och den översta bilden visar en annan overnight oats från den här gången. Overnights oats med havregryn, chiafrön och mjölk av något slag ger en massa bra näring och nyttigheter. Toppa den bär eller frukt samt ät något proteinrikt till och du har en riktig supermat frukost!

chia-trifle-1

En annan ljuvlig supermat frukost är en variant av chia trifle, som denna på bilden.

pulled-oumph-recept

Ska vi prata varm mat att äta till lunch eller middag vill jag slå ett slag för Oumph!. Här har ni ett ljuvligt supermat recept med Pulled Oumph! och sötpotatis pommes. Det här är riktigt bra vegetarisk mat; näringsrik och super god. Oumph! är rik på protein, fibrer och järn. En stor fördel är också att den har en låg klimatpåverkan.

Vill man hellre laga något själv tycker jag att dessa rödbetsbiffar är grymma.

I första avsnittet av Leilas Supermat lagade Leila en matvetesallad med granatäpplekärnor och fetaost, kyckling med marockansk chermoula, en chokladkolafudge och en glass på gröna ärtor.

Just denna grönärtsglass har jag gjort tidigare och den är verkligen hur god som helst. Om du inte har gjort den tidigare måste du testa. Frysta gröna ärtor, frysta bananslantar och jordnötssmör blir till ljuvlig glass full med nyttigheter. Det är verkligen supermat! Här hittar du mitt recept på glass med gröna ärtor.

1 kommentar

Lämna en kommentar

Annons
Annons