Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

En morgon i trädgården

morgontraning-1

Måndag morgnar är jag alltid lite tröttare och väljer gärna att sova någon halvtimme extra om jag kan. Igår var det precis så, men jag ville samtidigt få in ett träningspass innan jobbet. Vad gör man då? Jo, man tränar ett riktigt effektivt och snabbt pass hemma. På så sätt sparar man tid från att ta sig till och från gymmet eller annan träningsplats och man får maxad träning på kortast möjliga tid.

Mitt val denna måndag blev morgonträning i form av Almenäspokalen, bästa HIIT-passet som finns! Jag körde det ute i trädgården i en ljuvlig morgonsol och min vecka kunde inte ha startat bättre.

morgontraning-2

morgontraning-3

Att ta sig ut dessa fina sensommarmorgnar för morgonträning är det bästa man kan göra. Gräset är blött, luften är frisk och solen stiger sakteliga med sköna solstrålar.

morgontraning-4

Jag körde mitt träningspass på denna gräsplätt. Mina löpningar gjorde jag på vägen utanför vår tomt. Jag mätte upp 100 meter åt ena hållet och så sprang jag samma sträcka tillbaka för att få till 200 meter per omgång.

Om du inte har kollat upp hur ett träningspass med Almenäspokalen går till hittar du upplägget här. Senast jag tränade det passet lyckades jag göra det på 17:36,27 minuter. Den här gången tog det 17:44,47 minuter. Lite irriterande att det inte gick att slå min förra tid, men desto mer av en morot nästa gång jag kör.

Att på bara knappa 18 minuter köra slut på sig så pass rejält som man gör i Almenäspokalen är bra härligt ändå!

morgontraning-5

morgontraning-6

När jag var klar med de sex varven hade jag en stund till övers och unnade mig en stund på yogamattan där jag gjorde olika coreövningar. Vilken grym start på min måndag!

Lämna en kommentar

Annons
Annons