Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Sötpotatis pommes – enkelt recept i ugn

sotpotatis-pommes-i-ugn-recept-1

Sötpotatis pommes är bland det allra bästa jag vet och när en kompis till mig blev inspirerad av mitt recept på sötpotatis pommes härom dagen blev jag sugen på att göra det själv till vår grillmiddag i fredags. Att göra sötpotatis pommes i ugn är enkelt så det var precis vad jag gjorde.

Jag brukar köra in en plåt med sötpotatis pommes i varmluftsläge och då blir de klara snabbt. Här får ni mitt enkla recept på sötpotatis pommes i ugn, som jag dagen efter åt tillsammans med varmrökt lax.

sotpotatis-pommes-i-ugn-recept-2

Sötpotatis pommes i ugn

4-6 portioner

  • 2 stora sötpotatisar
  • olivolja
  • flingsalt

Skala sötpotatisarna och skär dem i stavar. Lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla rikligt med olivolja över potatisstavarna och strö flingsalt över.

Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter. Håll koll så att de inte blir alltför brända och ta ut dem när de har blivit mjuka.

sotpotatis-pommes-i-ugn-recept-3

Sötpotatis pommes passar verkligen till det allra mesta. I fredags åt vi dem till hamburgare och igår till lax. Dressingen vi hade till var också lyckad. Det var min syster som blandade creme fraiche, finhackad smörgåsgurka, tacosås, majonäs samt salt och peppar till en sås. Passade både till det grillade och till laxen!

Här kommer ett gäng andra recept och tips på hur du kan äta dina ugnsrostade sötpotatis pommes:

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons