Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Tecken på höst

tecken-pa-host-1

Jag är så tacksam för den brittsommar vi har fått uppleva under detta års september. Det har varit varmt och soligt så gott som dagligen under denna månad som egentligen är en höstmånad och jag har njutit så av det. Men bortser man från den för årstiden varma temperaturen så börjar man nu hitta tecken på höst. Och trots att jag älskar sommaren så är jag glad för dessa hösttecken. De får mig att se fram emot krispiga höstdagar med kyligare luft och kvällar med mys inomhus.

Nu är det bara några dagar kvar av september och jag har på känn att oktober kommer bli mer av en klassisk höstmånad. Kanske är det de sista varma sensommardagarna som vi upplever nu och det är helt okej. När vi lekte i trädgården igår passade jag på att fotografera några av de tecken på höst som jag hittade. Här kommer de!

Tecken på höst:

  • Löven på vår häck är snarare röda än gröna.
  • Äpplena på vårt lilla äppelträd blir nog inte mognare än de är nu.

tecken-pa-host-2

  • I planteringarna har de klassiska höstblommorna, som kärleksört och aster, blommat upp och vårt vildvin är rödare än någonsin.

tecken-pa-host-3

tecken-pa-host-4

  • Björkarna är numera mer gula än gröna och de sprakar verkligen så vackert.

tecken-pa-host-5

  • Jordgubbarna i våra odlingslådor börjar ta slut. Faktum är dock att vi kunde plocka en hel del jordgubbar så sent som igår. Men det är tydligt att det inte kommer lika många av dem längre.
  • Dagarna är märkbart kortare och vi som ofta bloggar om mat och därmed fotograferar mat ofta kommer snart att få mer av en utmaning eftersom matfotografi kräver dagsljus.
  • Ett sista tydligt tecken på att det är höst är att jag snart fyller år, närmare bestämt imorgon. Det ska bli kul!

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons