Ugnsbakad gröt gör jag ofta till frukost, men av någon anledning har jag inte gjort ugnsbakad gröt med äpple och kanel förrän i helgen. Ugnsbakad gröt äpple och kanel är nog den godaste varianten av ugnsbakad gröt. Som att äta äppelpaj till frukost!
Ugnsbakad gröt äpple och kanel
2 portioner
- 2 dl fiberhavregryn
- 2 tsk bakpulver
- en uns vaniljpulver
- en aning kanel
- 2 ägg
- 1 banan
- 1 dl kvarg
- 1 stort äpple
Börja med att blanda de torra ingredienserna. Mosa bananen och addera den samt ägg och kvarg. Blanda runt ordentligt.
Lägg upp gröten i två ugnsfasta portionsformar. Skölj äpplet och skär den i klyftor. Peta ner äppelklyftorna i gröten och pudra över kanel.
Ställ in i ugnen på 225 grader i tio minuter.
Jag och barnen åt den ugnsbakade äppelgröten med en klick turkisk yoghurt i helgen. Gröten smakade så gott att jag egentligen borde ha gjort mer. Det var knappt att det räckte till oss!
Ugnsbakad gröt – bästa frukosten för både stora och små. Klicka på länken och du kommer till alla mina härliga recept på ugnsbakad gröt.
Följ Fitness & Hälsa på Instagram och Facebook
Köp Karins Hälsoguide – en webbkurs för att hitta hälsa, balans och harmoni i livet
Köp Sött utan socker – min webbkurs för dig som vill få hjälp att hantera ditt sockersug
Gott
Ja, denna ugnsbakade gröt är verkligen magiskt god!