Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Ugnsbakad gröt med päron

ugnsbakad-grot-paron-recept-1

Ni kanske tycker att jag är smått insnöad på ugnsbakad gröt för det är ganska ofta jag skriver om det. Men jag kan inte låta bli att lovorda denna fantastiska grötvariant och varje gång jag testar en ny smak så vill jag såklart tipsa er om det.

Den senaste varianten av ugnsbakad gröt jag har gjort är ugnsbakad gröt med päron. Oj, så gott!

ugnsbakad-grot-paron-recept-2

ugnsbakad-grot-paron-recept-4

Denna ugnsbakad gröt päron är kryddad med kardemumma och de två smakerna passar så väldigt bra ihop. Utöver det gjorde jag den utifrån mitt standard ugnsbakad grötrecept. För er som har missat det receptet så kommer det här.

ugnsbakad-grot-paron-recept-3

Ugnsbakad gröt päron

2-3 portioner

  • 2 dl fiberhavregryn
  • 2 tsk bakpulver
  • en uns vaniljpulver
  • kardemumma
  • 1 banan
  • 1 dl kvarg
  • 2 ägg
  • 2 päron

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Mosa bananen och tillsätt den samt kvarg och ägg. Häll upp smeten i en eller ett par ugnsfasta formar. Skölj och skär päron i klyftor och stoppa ner i gröten.

In i ugnen och låt den ugnsbakade gröten gräddas under tio minuter.

ugnsbakad-grot-paron-recept-5
När jag har gjort ugnsbakad gröt hemma blir båda barnen glada för de älskar verkligen detta. Ja, det ser ni kanske på Smillas hand som snabbt är framme vid gröten och vill börja äta så snabbt som möjligt.

Jag brukar servera gröten tillsammans med en klick turkisk yoghurt, keso eller kvarg med vaniljpulver. Passar till både frukost, mellanmål och kvällsmat.

ugnsbakad-grot-paron-recept-6

Om du inte har provat ugnsbakad gröt ännu måste du göra det nu!

Lämna en kommentar

Annons
Annons