Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Veckans träningsplan

veckans-traningsplan-1

Jag brukar planera in veckans träning på söndagen innan veckan drar igång. Vilka slags träningspass jag tränar, hur många och när på dagen följer ett mönster, men exakt hur jag lägger upp det har med veckans jobb, hämtningar och lämningar samt andra aktiviteter att göra. Min ambition är att träna löpning minst två gånger och styrketräna också minst två, men gärna tre gånger, per vecka. Utöver det vill jag få in ett yogapass också.

När jag vaknade av väckarklockan igår på måndagen var jag inte alls i form. Jag kände direkt att jag hade sovit för få timmar den natten och att det inplanerade löparpasset på Djurgården inte skulle vara bra för mig att göra. Redan där och då fick jag planera om veckans träningsplan och så är det ofta för mig. Jag har en plan från start, men behöver ofta justera den under veckans gång.

Istället för löpning igår morse sov jag en dryg timme till och så tränade jag styrka på eftermiddagen istället. Så nöjd med att jag valde att lyssna på kroppen och planera om efter det!

veckans-traningsplan-2

Den här veckan får jag pussla lite extra för att få till så mycket träning som jag vill. Ändå kommer det antagligen bara bli ett löppass. För att kompensera det kommer jag istället lägga in en hel del konditionsövningar i mina styrkepass. Här får ni veckans träningsplan, så som den ser ut den här veckan.

veckans-traningsplan-5

Veckans träningsplan:

Måndag:

Ingen löpning, men däremot styrketräning i 50 minuter. Jag valde att träna rygg och axlar i detta pass och idag känns det av, kan jag säga!

Tisdag:

Jag gick upp extra tidigt för att hinna yoga i 30 minuter innan det var dags att väcka barnen. Älskar att starta dagen med yoga eftersom jag känner mig lugn, stark, harmonisk och smidig – allt på samma gång – efter det.

I eftermiddag kommer jag styrketräna ben och rumpa. Planen är att göra det utomhus då solen ska stråla idag. Kommer varva utfall och knäböj med grodhopp och utfallshopp. Detta för att få upp puls samtidigt som benen ska svida! Jag kommer ha en halvtimme till förfogande så det gäller att utnyttja tiden på bästa sätt!

Onsdag:

Jag ska på en pressfrukost innan jobbet och det är jag som både lämnar och hämtar denna dag, vilket kommer göra det svårt att hinna med träningen. Eventuellt föreslår jag ett gympapass med barnen efter att jag har hämtat hem dem. Det beror lite på deras humör, om det är läge för det. Annars får alla mina dagliga promenader utgöra den enda motionen denna dag.

Torsdag:

Vill få in ett styrketräningspass för bröst, triceps och biceps också denna vecka så ett sådant pass kommer jag köra på eftermiddagen denna dag.

Fredag:

Jag behöver inte lämna och hämta denna dag och äntligen ska jag springa på Djurgården denna morgon. En timmes löpning står således på agendan. Åh, det kommer bli veckans höjdpunkt!

Lördag & söndag:

Vi kommer göra utflykter båda dagarna i helgen och jag kommer välja att vila från träning. Välbehövligt och skönt!

veckans-traningsplan-4

veckans-traningsplan-3

Att kunna träna utomhus i shorts i mitten av september – det är lycka!

Hur ser din träningsplan för veckan ut? Berätta så jag får veta!!!

Lämna en kommentar

Annons
Annons