Jag lovade ju att jag skulle lägga upp receptet på min avokadoyoghurt så här kommer det. Jag gjorde den i helgen och den blev precis så där krämig och god som jag hade föreställt mig.
Avokadoyoghurt är enkel att göra och får en grön skön färg. Förutom grön avokado hade jag bladspenat i min, vilket gav extra med näring och färg.
Avokadoyoghurt
2 portioner
- 1 avokado
- 1 fryst banan i slantar
- en rejäl näve fryst mango
- en rejäl näve bladspenat
- ca 1 dl naturell yoghurt
- en skvätt mjölk
Ta ut bananslantar och mango ur frysen. Låt tina något innan du mixar dem tillsammans med övriga ingredienser. Addera mer mjölk om du vill ha den mer rinnande.
Toppa din avokadoyoghurt med sådant som du är sugen på. Jag toppade våra med granola, gojibär och basilikablad.
Min avokadoyoghurt är fullproppad med näring. Mina barn gillar inte avokado och sonen brukar även ha svårt för spenat. Men detta gillade det. Tror att det har att göra med att den mest smakar banan och mango.
Har du inte testat att göra denna gröna yoghurt ännu så är det hög tid nu. Jag vågar lova att du kommer att gilla det!