Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Breakfast bowl med dekor

breakfast-bowl-recept-1-1

Jag har snöat in lite smått på olika slags Breakfast Bowls, dels för att det är så gott och dels för att det går att pimpa dem fina på så många olika sätt. Här får ni receptet på en färgstark, näringsrik och god Breakfast Bowl, som jag gjorde härom dagen.

Breakfast Bowl recept

en stor skål

  • en rejäl näve fryst mango
  • en fryst banan i slantar
  • ca 1 msk chiafrön
  • ca 1 dl mandelmjölk
  • en aning rödbetspulver

Plocka fram frukten ur frysen och låt tina något innan du mixar samtliga ingredienser i en mixer. Ta inte all mjölk på en gång utan späd med den lite i taget. Grejen med en denna typ av bowl är ju att smoothien är krämig och tjockflytande.

breakfast-bowl-recept-1-2

Dekorera din Breakfast Bowl – eller smoothie bowl om du så vill – med valfri topping. Denna gång ringlade jag grekisk yoghurt över, som jag sedan drog en kniv genom, samt toppade med jordgubbar (de sista från årets egna skörd av dem).

breakfast-bowl-recept-1-3

Just denna bowl är en riktig näringsbomb med frukten, rödbetorna och chiafröna. Och galet god är den också!

Här hittar ni min tropiska breakfast bowl – också den ljuvligt god och fin!

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons