Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Världens godaste cheesecake

cheesecake-recept-1

När jag bjöd in till mitt födelsedagsfika för någon månad sedan bjöd jag bland annat på denna cheesecake lime, en sagolikt god sådan med smak av lime. Jag har helt glömt bort att ge er receptet på den så här kommer nu receptet på världens godaste cheesecakeDet var hos Sofia jag hittade det och efter att jag hade gjort den förstod jag verkligen varför hon har lovordat den på sin egna blogg.

Detta är en cheesecake som inte behöver tillagas i ugn. Gör den med fördel dagen innan den ska serveras då den behöver stå i frysen några timmar alternativt gör du den en 4-5 timmar innan det är dags för fika.

cheesecake-recept-2

Cheesecake lime

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 200 gram naturell färskost (Philadelphiaost)
  • ca 3/4 paket Digestivekex
  • 100 gram smör
  • 2 lime

Ta fram fyra olika bunkar. I en av dem vispar vispgrädde med vaniljsocker till en tjock grädde.

Separera äggulorna från äggvitorna. Äggvitorna vispar du till ett hårt skum. Äggulorna vispar du pösiga tillsammans med strösocker. Blanda sedan i färskosten i socker- och äggblandningen.

Smält smöret. Krossa Digestivekexen i den sista bunken, rör i det smälta smöret och blanda runt.

Blanda ihop de tre smeterna till en smet. Riv ner cest från limefrukterna och pressa ner limejuicen. Rör runt försiktigt tills allt har blandats ihop.

Ta fram en springform med löstagbara kantar. Ta det mesta av kex- och smörblandningen och tryck ner i botten av den. Häll cheesecakesmeten i formen och avsluta med att smula det som är kvar av kex- och smörblandningen överst.

Ställ in den cheesecaken i frysen i minst 4 timmar.

cheesecake-recept-3

cheesecake-recept-4

Ta fram ett gäng härliga bär som du vill garnera din cheesecake med. När det är dags för servering tar du fram din cheesecake och toppar med bären. Jag satsade på hallon och blåbär samt avslutade med att riva lite limeskal över bären.

cheesecake-recept-5

Alltså gör denna fräscha, goda och helt ljuvliga cheesecake nästa gång som du ska bjuda på fika. Jag tror inte att det finns någon som inte gillar den!

cheesecake-recept-6

Utöver denna cheesecake bjöd jag på helt galet goda Mac Brownies, kanelbullar och syltkakor på mitt födelsedagsfika.

5 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons