Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Chia Trifle med mango, banan och granatäpple

chiatrifle-banan-mango-1

Som ni vet vid det här laget älskar jag frukost som går att förbereda och gärna till flera kommande frukostar på en gång. Att ha en två-tre frukostar färdiga i kylen är en skön känsla och så praktiskt att bara grabba med sig när man på vardagsmorgonen ska iväg.

chiatrifle-banan-mango-2

Igår preppade jag tre burkar med chia trifles som alltså räcker till tre frukostar. Denna gång gjorde jag en chia trifle banan mango, som jag även adderade jordnötssmör, hallon och granatäpplekärnor till. Så galet gott!

chiatrifle-banan-mango-3

Smoothien blev len, krämig och söt och den passade perfekt till chiapuddingen. Jag älskar smoothie som den är och chiapudding som den är, men när man kombinerar de två med varandra blir de om möjligt ännu godare.

chiatrifle-chiafron

Jag hade förberett med en rejäl laddning chiapudding i kylen. Kvällen innan hade jag blandat 6 dl mandelmjölk med ca 1 1/2 dl chiafrön. Så hade jag adderat vaniljpulver och rört om. Jag rörde om några gånger under kvällen och när jag tog ut kannan på morgonen hade jag fått en chiapudding med perfekt dallrig konsistens.

Ungefär hälften av vad jag hade i kannan gick åt till de tre chia trifles jag gjorde.

chiatrifle-banan-mango-4

Chia Trifle banan mango

3 portioner

Chiapudding:

  • 3 dl mandelmjölk
  • ca 4 msk chiafrön
  • uns vaniljpulver

Banan- och mangosmoothie:

  • 1 banan, fryst i slantar
  • en rejäl näve fryst mango
  • ca 1 dl naturell yoghurt
  • en skvätt mandelmjölk

Fler lager och topping:

  • jordnötssmör
  • hallon
  • granatäpplekärnor

chiatrifle-banan-mango-5

chiatrifle-banan-mango-6

Efter att jag hade mixat ihop ingredienserna till smoothien var det bara att börja bygga ihop mina trifles. Jag varvade chiapudding och smoothie med jordnötssmör, hallon och granatäpplekärnor. Sedan var det bara att njuta.

Det bästa är att jag har kvar en att äta till dagens frukost!

Fler chia trifles hittar du här:

Jag är nominerad till årets Social Media Influencer i Guldhjärtat 2016. Jag blir jätte glad för varje röst och hoppas att du är en av dem som vill rösta mig till final.Här gör du det!

Lämna en kommentar

Annons
Annons