Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Emeet 2016 – så här var det!

emeet-2016-1

I torsdags förra veckan var det dags för Emeet 2016 i Stockholm. Pineberry är för femte året i rad en av konferensens partners så jag och några av mina kollegor var där. Emeet är årets största konferens och event för e-handlare. För mig var det första gången att vara med.

emeet-2016-2

På dagen höll vi till i Postnords lokaler. Upplägget av konferensen var lite annorlunda. Alla som var där hade möjligheten att skriva upp sig med ett ämne för en session att sätta upp på den stora tavlan. På förmiddagen var det många som skrev lappar och satte upp, vilket gjorde att det fanns en hel del olika sessions att välja på.

Pineberry på Emeet 2016

Mina kollegor höll en session på första förmiddagspasset och på eftermiddagen livepoddade de med SÖKpodden. Här ser ni dem stå och ladda inför att de kör igång. Eftersom det var en livepodd blev ljudet lite stökigare än vanligt, men det är inget som stör när man lyssnar på den. I avsnittet pratar de om SEO, Adwords och Facebook Ads med ett e-handelsfokus. Här hittar ni det.

Sarah Öhman och Karin Axelsson, Pineberry på Emeet 2016

Jag var med och lyssnade på en hel del sessions. Många av dem var mer upplagda som gruppdiskussioner, vilket var kul att vara med i. Sara Öhman var där och höll i en session som hon kallade för 22 marketing hacks för e-handlare. Intressant att höra om vad e-handlare är beredda att testa och ta till för att få spridning. Många saker av de hacks de gör är helt klart tillåtna medan andra är mer inom en gråzon. I Saras session var det många som delade med sig av sina hacks och vi kom fram till mer än 22 stycken.

Nicklas från Partykungen, som fotade mig och Sara här, höll i en annan session om sociala medier och influencers. Jonas Carlström från Mat.se höll en dragning om Facebook Ads. Utöver det gick jag på några mindre sessions med e-handlare som diskuterade sina utmaningar när det kommer till affärsplan, strategier och samarbete med byråer.

emeet-2016-5

På kvällen var det middag och fest på Scandic Continental. Vi hängde på terassen en stund innan vi gick in för att äta och underhållas av en stand up-komiker och varandra. Det blev en bra dag och kväll med många nya möten och spännande diskussioner!

Här kan du läsa mer om denna konferens.

Lämna en kommentar

Annons
Annons