Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Helgfrukost med fröbröd och avokadoyoghurt

helgfrukost-brod-1

Jag må ofta ta upp det här med frukost, men det är ju så ljuvligt och att på helgen kunna lägga lite extra tid på frukosten är det bästa. Min frukost igår var en skärbräda fylld med detta. Där var fröbröd som jag hade bakat dagen innan och burkarna med avokadoyoghurt hade jag också förberett. Så när vi klev upp på lördagen och kom ner i köket var allting i stort sett redan klart.

helgfrukost-brod-2

Fröbrödet var det enklaste brödet jag någonsin har bakat. Det är nämligen gjort på en brödmix från Risenta där man bara behöver tillsätta vatten, olja, honung och salt och sedan skjutsa in i ugnen. Man gör klokt i att baka det dagen innan frukosten eftersom det tar 70 minuter att gräddas. Men det smakar väldigt gott dagen efter och är värt att vänta på!

helgfrukost-brod-3

Jag njöt mitt fröbröd med smör, ost och grönsaker.

helgfrukost-brod-4

Och så hade jag gjort avokadoyoghurt för första gången i mitt liv. Tänkte dela med mig av receptet vid ett senare tillfälle, men kan redan nu avslöja att det var galet gott. Trots sin färg så åt även barnen glupskt av det.

Helgfrukost alltså. Jag tröttnar aldrig!

4 kommentarer

  1. Jag är en som med spänning väntar på yogurtreceptet. Jag älskar avocado och det där ser ut som ett trevligt alternativ till avocadosmörgåsar och guacamole.

Lämna en kommentar

Annons
Annons