Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Världens godaste köttgryta

kottgryta-recept-1

Visserligen hade vi en varm och solig dag igår, men det är ändå tydligt att sommaren är förbi och hösten är. När hösten kommer blir jag sugen på varmare, mustigare mat, gärna havregrynsgröt till frukost och en härlig gryta till lunch.

Igår lagade jag denna hösts första köttgryta och jag lät den puttra länge i en slow cooker. Direkt efter frukost hackade jag rotfrukter och skar nötkött i bitar och stekte detta i smör innan jag slängde ner det i vår Crock-Pot.

Det doftade ljuvligt i köket hela förmiddagen och några timmar senare kunde vi njuta av en mustig och smakrik köttgryta på nötkött till lunch.

kottgryta-recept-2

Receptet på gårdagens mustiga köttgryta i Crock-Pot hittar du via länken. Jag gör denna köttgryta under vinterhalvåret och den smakar alltid lika gott. Just att den får puttra länge gör att alla smaker kommer fram desto mer. Beroende på vad jag har hemma varierar jag dess innehåll. Den här gången hällde jag i röda linser och hade mer morot än i receptet eftersom vi inte hade palsternacka hemma.

kottgryta-recept-3

kottgryta-recept-4

Höstkänslan infann sig desto mer igår när vi åt denna lunch. Så mysigt!

I receptet beskriver jag hur jag har tillagat denna gryta i en slow cooker, men om du inte har en sådan fungerar det lika bra att tillaga den i en gryta på spisen. Hemligheten är som sagt att den får småputtra länge.

1 kommentar

Lämna en kommentar

Annons
Annons