Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Min nya transportryggsäck

ryggsäck

En av de saker jag fick av maken när jag fyllde år var en transportryggsäck. Den transportryggsäck jag har sedan tidigare har gått sönder i spännena så att få en ny var precis vad jag behövde. De senaste åren har jag inte sprungit till och från jobbet med ryggsäck så ofta, men för en tre-fyra år sedan gjorde jag det flera gånger i veckan. Att springa till jobbet med ryggsäck är det optimala sättet att få till träning på när tiden är knapp. Du måste ändå ta dig dit så varför inte göra det springandes?!

Om ett par veckor kommer jag börja jobba heltid igen och för att få till träningen och specifikt löpningen kommer transportlöpningen bli min bästa vän. Denna nya ryggsäck kommer då vara guld värd för mig.

Springa till jobbet ryggsäck – viktigt att tänka på:

  • Ryggsäcken jag har fått är något rymligare än min gamla, vilket är bra eftersom jag behöver få plats med dator, ombyteskläder, necessär och matlåda. Detta förutsätter att jag har handduk och duschcréme på jobbet och också att jag har kontorsskor och eventuellt en jacka där.
  • Den har ett spänne att knäppa över bröstet och ett runt midjan. Detta är behövligt eftersom man vill att ryggsäcken ska sitta tajt mot kroppen. Se till att spänna åt ordentligt!
  • Det går att anpassa storleken på ryggsäcken beroende på hur mycket man har i den. Genom att den har en dragkedja längs bak, vilken är öppen på bilderna, går det att fylla den ytterligare.
  • Flera fickor med dragkedjor är bra för att enkelt kunna stoppa ner nycklar, mobil eller plånbok på ett smidigt sätt.

springa-till-jobbet-ryggsack-3

Ytterligare en smart grej med denna ryggsäck är att det går att koppla på en vattenbehållare med en slang. Ska man ut på långpass med ryggsäcken är detta optimalt då man enkelt kan få i sig vatten eller sportdryck medan man springer. Denna behållare finns inte med på bilderna, men du kan se hur den ser ut här.

springa-till-jobbet-ryggsack-4

springa-till-jobbet-ryggsack-5

I torsdags valde jag att transportspringa hem från jobbet i dess rätta bemärkelse och jag testade min nya ryggsäck för första gången. Jag gick av pendeltåget en station tidigare än jag brukar och sprang de åtta kilometerna till förskolan. Det var helt magiskt att springa bland höstlöven och jag hade en oerhörd tur då himlen öppnade sig totalt precis när jag hade kommit fram till förskolan.

I ryggsäcken hade jag det vanliga; dator, matlåda, kontorskläderna och vattenflaska. Allt fick plats och jag upplevde inget skump på ryggen. Den får med andra ord väl godkänt!

Mer att läsa om transportlöpning och transportryggsäck:

3 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons