Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Vegorätt i tiden – smakrika nyheter från Risenta

risenta-kikartsbiffar-1

Förra vecka var jag på en presslunch med Risenta. Där presenterade de sin nya vegetariska och veganska produktserie Vegorätt. Nyheten består av fyra ekologiska bön- och grynblandningar som enkelt formas till kikärtsbollar, quinoaburgare och kikärtsbiffar. Det här är smart mat som går snabbt att tillaga och som enbart innehåller naturliga råvaror.

Tidigare i veckan lagade jag middag på de två olika varianterna av kikärtsbiffar.

risenta-kikartsbiffar-2

Vegorätt kikärtsbiffar

Produkten är en torrvara där det enda du behöver tillsätta är hett vatten. Därefter blandar du ihop detta till en smet, som du formar biffar av. Ett paket ger ca sex stycken biffar.

risenta-kikartsbiffar-3

Pensla rapsolja på båda sidor av biffarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Vill du kan du annars också steka dem i en stekpanna. För tillagning i ugnen gäller 200 grader i 12-15 minuter.

Jag valde att vända på mina biffar efter halva tiden eftersom jag ville ha en fin stekyta på båda sidor av dem.

Ta ut när de är klara och servera till valfria tillbehör.

risenta-kikartsbiffar-4

Jag valde att servera kikärtsbiffarna med sötpotatis pommes, kokt blomkål, paprika, sallad, hackade hasselnötter samt en kall sås på créme fraiche, riven ingefära, saft från citron och honung.

risenta-kikartsbiffar-5

risenta-kikartsbiffar-6

På tallriken ser ni en kikärtsbiff och en biff på sjögräs och kikärtor. Den här middagen blev uppskattad av alla i familjen, vilket förvånade mig lite då vegetarisk mat inte brukar vara någon favorit hemma hos oss. Men alla åt och tyckte det var dock. Wilmer var dock lite rädd för att smaka varianten med sjögräs, men den med bara kikärtor slank ner direkt. Själv tyckte jag att den med sjögräs var godast.

Det här är typisk sådan mat som gör mig lycklig. Älskar mat som är lättlagad, ekologisk, gjord på bra råvaror, mättar bra och smakar gott. Allt detta får du i produkterna från Vegorätt. Och att de är både vegetariska och veganska skadar ju inte heller. Väldigt passande var det att äta detta på en måndag kväll, som en Meatfree Monday middag.

Lämna en kommentar

Annons
Annons