Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Äppelsmulpaj och skönt lördagshäng

appelsmulpaj-recept-1

Helgerna när jag är själv med barnen är galet mysiga, men också väldigt intensiva och till viss del krävande. Fokus ligger på dem och deras aktiviteter, men såklart behövs det ju också göras en del praktiskt och det är trevligt när det går att kombinera med sådana saker som också jag gillar att göra.

Den här helgen är en sådan helg när jag är själv med barnen. Igår bestod dagen av att vara på Wilmers fotbollsträning och på eftermiddagen kom en kompis till mig och hennes 2-åriga dotter, som alltså är lika gammal som Smilla. Mysigt med kompishäng samtidigt som ljud-och aktivitetsnivån blev om möjligt ännu värre än vanligt.

Till eftermiddagsfika gjorde jag en äppelsmulpaj till oss. Den gillades av både oss vuxna och de tre barnen. Här tänkte jag dela med mig av receptet på den.

appelsmulpaj-recept-2

Äppelsmulpaj

  • 3 dl havregryn (jag hade varianten med mer fibrer)
  • 1 1/2 mjöl (jag hade grahamsmjöl)
  • 100 gram smör (kylskåpskallt)
  • ca 3 msk kallt vatten
  • ca 2 msk socker
  • 3 äpplen
  • lite socker och kanel

Blanda ihop havregryn, mjöl, smör, vatten och socker till en smulig deg. Skölj och kärna ur äpplena samt skär dem i klyftor. Lägg äppelklyfterna i en pajform, pudra över kanel och socker och smula över pajdegen.

Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter. Låt svalna något och njut sedan direkt!

eftermiddag-november

Medan äppelsmulpajen stod i ugnen gick solen sakta ner bakom hustaken och vi lekte med barnen uppe på deras rum. Sedan fikade vi äppelpaj med vaniljsås. Så gott!

appelsmulpaj-recept-3

appelsmulpaj-recept-4

Äppelsmulpaj kan vara det absolut godaste fikat jag vet och jag tröttnar aldrig. Särskilt nu på hösten/vintern är det extra gott.

Idag väntar ännu en härlig och intensiv med mina ljuvliga små ungar. Och kanske blir det en bit äppelpaj även idag. För det finns lite kvar av den!

Lämna en kommentar

Annons
Annons