Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Glutenfritt bröd med keso, krasse och groddar

glutenfritt-brod-fazer-1

Att äta smörgåsar är bland det bästa jag vet och även om jag skulle äta det varje dag skulle jag inte tröttna. På helgerna äter jag gärna smörgåsar med goda pålägg och ett par gånger i veckan blir det smörgås även till kvällsmat. Bara för att det är så gott.

För att smörgåsen ska mätta ordentligt och bidra med bra näring är det klokt att välja proteinrika och matiga pålägg som till exempel keso, avokado eller ägg. Här har jag tidigare skrivit om magiskt goda smörgåsar med ägg och avokado och här tipsar jag om en annan god avokadosmörgås. Här och nu tänkte jag prata om smörgåsar med keso och goda grönsaker. Så gott!

glutenfritt-brod-fazer-2

På bilderna ser ni en fantastiskt god frukost, en typisk helgfrukost för mig. Här har jag toppat mina smörgåsar med en rejäl klick naturell keso och antingen krasse eller groddar.

glutenfritt-brod-fazer-3

Brödet jag har använt denna gång är ett glutenfritt bröd från Fazer som heter Frökraft. Jag är visserligen inte känslig mot gluten och brukar normalt sett inte äta glutenfritt bröd, just eftersom jag ofta tycker att det smakar sämre än vanligt bröd. Men just detta glutenfria bröd från Fazer är faktiskt hur gott som helst. Brödskivorna är ganska små så man får äta några stycken för att bli ordentligt mätt. Smaken är mustig och jag älskar tuggmotståndet från fröerna.

glutenfritt-brod-fazer-4

glutenfritt-brod-fazer-5

Det här brödet passar utmärkt att äta tillsammans med just keso och grönsaker. Det gör sig så bra med ett grovt surdegsbröd som detta då.

Mer att läsa om kolhydrater och glutenfritt:

1 kommentar

Lämna en kommentar

Annons
Annons