Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Så hittar du träningsmotivation!

Lyckan i att springa - Karin Axelsson efter löpning

Det är många som frågar mig hur de kan hitta träningsmotivation. Vilka knep finns det till att få motivation och inspiration till att träna? Det finns absolut en hel del att göra och tänka på för att hitta den där träningsglädjen och jag har tidigare gett er just den typen av tips. Samtliga bra och konkreta tips, men det allra viktigaste tipset jag kan ge er är att sluta leta efter träningsmotivation.

Hitta träningsmotivation

Träningsmotivation är egentligen ingenting du hittar, plockar upp och plötsligt har. Många gånger handlar det om att bara göra, att inte tänka så mycket, utan bara sätta igång att träna. Ofta kommer då träningsmotivationen efter att ha tränat en stund. Och gör den inte det så är det också okej. Se till att hitta rutinen i träningen istället och låt träningen bli en lika naturlig del i din vardag som att du borstar tänderna och äter mat.

crossfit-karin

Själv tänker jag inte så mycket inför ett träningspass. Visst, jag planerar min träning en del och laddar inför den mentalt. Men jag letar inte aktivt efter att hitta träningsmotivation, utan jag kör enligt plan utan att reflektera om jag är motiverad eller inte. Det fungerar för mig och jag tror att det fungerar för de allra flesta.

cirkeltraning-karin-axelsson-2

Här har jag tidigare skrivit om träningsmotivation tips; tio härliga tips som kan göra skillnad för dig. Här finns ytterligare några svar på frågan Hur får jag träningsmotivation?. Men som sagt, i slutändan handlar det om att inte leta efter något istället för att bara göra. Just do it!

I min webbkurs Karins Hälsoguide ger jag också många tips för att hitta träningsglädje och träningsmotivation. Utöver det får du hjälp till att hitta ett liv i balans med kost, träning och vardagsliv i en skön harmoni.

>>> Klicka här för att komma till webbkursen <<<

3 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons