Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Från höst till vinter på en natt

hostvinter-1

De senaste dagarna har det blivit allt tydligare att vintern kommer allt närmare. Det är becksvart tidigt på kvällarna, luften är kall och en liten mängd snö har kommit vid något tillfälle. I lördags tog jag några bilder i trädgården. Då var det fortfarande höst.

hostvinter-2

Men att hösten är på väg bort var tydligt redan i lördags när jag fotade. De få höstlöv som är kvar på träd och buskar är nu på väg att falla de med och frosten dröjer sig kvar långt in på förmiddagen.

hostvinter-3

hostvinter-4

Den ljuvliga årstiden hösten är snart slut för denna gång. Är det bara jag som tycker att hösten har gått alldeles för snabbt i år?

hostvinter-5

hostvinter-6

När man ser dessa bilder på lavendel och andra blommor i vår rabatt känns det i och för sig nästan mer som sommar än som höst. Är tacksam för att vi har så pass många blommor som blommar så pass långt in på hösten.

hostvinter-7

Natten mellan lördag och söndag föll det lite snö och igår vaknade vi upp till inslag av snö på vår trädgård. Vintern har så smått börjat ta över från hösten.

hostvinter-8

hostvinter-9

hostvinter-10

Nu är det delvis vitt på vår tomt och luften är bitande kall. Även om jag älskar hösten ser jag fram emot den vinter som är på gång. Jag längtar efter att få springa i ett vitt vinterlandskap, att promenera i knarrande djup snö och att åka pulka med barnen.

Imorse sprang jag en runda i stan innan jag spelade innebandy med kollegorna. Det var isande halt på vägarna och jag insåg att det enda jag inte gillar med vintern är halkan. Men i övrigt är jag glad över att vintern är här.

Välkommen vinter!

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons