Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Chicken Bowl – en skål full med härligheter

kyckling-bowl-recept-1

Bland det bästa och godaste som finns är att fylla en skål med en massa gott och äta med ett par pinnar. Jag har tidigare tipsat om Sushi Bowl och Poké Bowl – både helt ljuvliga varianter på lunch eller en enkel och snabb middag. Nu är det dags för att tipsa om en minst lika ljuvlig Chicken Bowl.

kyckling-bowl-recept-2

Denna Kyckling Bowl är fylld med en massa goda grönsaker, kyckling stekt tillsammans med wokgrönsaker samt härligheter som krasse, lime, jordnötter och sesamfrön. Så gott och också väldigt enkelt att göra.

kyckling-bowl-recept-3

Chicken Bowl

1 portion

 • en kycklingfilé
 • wokgrönsaker
 • ruccola, bladspenat eller annan slags sallad
 • en bit gurka
 • några körsbärstomater
 • gul paprika
 • gröna sojabönor
 • krasse
 • groddar
 • jordnötter
 • sesamfrön
 • en halv lime

Skär kycklingfilén i bitar och stek tillsammans med wokgrönsaker i oja.

Grunda en skål med salladsblad. Toppa med den stekta kycklingen och wokgrönsakerna samt grönsaker som du skurit i mindre bitar. Lägg på groddar och sojabönor samt klipp över krasse. Hacka jordnötter och strössla över dem samt sesamfrön.

Avsluta med att pressa limesaft över maten och njut!

kyckling-bowl-recept-4

kyckling-bowl-recept-5

Ser det inte galet gott ut, så säg?!!

Lämna en kommentar

Annons
Annons