Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Mina bästa tips på hur du kan äta nyttig granola

nyttig-granola-1

Det är dags för lucka nummer fem i min Snällkalender:

Om du inte redan är blodgivare och skulle ha möjlighet att vara det; anmäl dig till att bli en sådan!

Att göra egen nyttig granola är egentligen hur enkelt som helst. För några år sedan gjorde jag det regelbundet och här får du receptet på en variant som är god och fri från raffinerat socker. Eftersom det nu finns många bra sorters granola i butiken gör jag nu för tiden sällan egen granola. För hur enkelt och snabbt det än går att göra sin egen så går det ju ännu snabbare att köpa den färdig.

nyttig-granola-2

När vi var på Allt för Hälsan-mässan förra helgen köpte jag med mig ett gäng granolas från Paulúns, ett exempel på märke som gör hälsosam och bra granola. Morgonen efter dukade jag upp till en härlig frukost med fil, frukt och granola.

nyttig-granola-3

I det här inlägget vill jag tipsa om olika härliga sätt att äta sin granola på. För det är inte bara tillsammans med fil eller yoghurt som dessa rostade gryn, frön och flingor gör sig bra.

nyttig-granola-4

Nyttig granola – mina bästa receptförslag:

nyttig-granola-5-pauluns

Paulúns har som sagt bra varianter på nyttig granola. Andra varumärken som säljer hälsosam granola som är fri från raffinerat socker är Renée Voltaire, AXA och Mymuesli.

2 kommentarer

  1. Vad gott det ser ut – längtar så efter fil! Mycket kan man få tag på utomlands, men just fil finns verkligen inte någonstans. Jag ska äta mängder med fil & granola när jag kommer hem!

Lämna en kommentar

Annons
Annons