Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Rocky Road på två olika sätt

nyttig-rocky-road-

Dags för lucka 22 i min Snällkalender:

Skriv ner tre saker som du är stolt över hos dig själv på en lapp. Gör detta innan du går och lägger dig ikväll och läs den direkt när du vaknar imorgon bitti.

Att göra Rocky Road till julgodisbordet är ett måste för mig. I helgen gjorde jag två olika sorters Rocky Road, en traditionell och en mer hälsosam. Här delar jag med mig av dessa två Rocky Road recept.

nyttig-rocky-road-

Mina nyttiga Rocky Road har jag tipsat om tidigare och klickar du på länken kommer du till receptet. Igår hade jag med mig dessa tillsammans med lite annat fika till jobbet. Trots att de inte innehåller socker tyckte kollegorna att de var goda.

rocky-road-

Dessa mer traditionella Rocky Roads älskar jag minst lika mycket. Jag gör dem på ungefär samma sätt som Leila Lindholm brukar göra sina, men denna gång gjorde jag dem utan pistagenötter.

rocky-road-

rocky-road-

Rocky Road – traditionellt recept

  • 150 gram mörk choklad
  • 150 gram ljus choklad
  • 1 dl salta jordnötter
  • en påse Dumle-kolor
  • 1 dl minimarshmallows

Börja med att smälta chokladen över ett vattenbad. Medan den smälter skär du Dumle-kolorna i mindre bitar. Rör ihop dem tillsammans med jordnötter och minimarshmallows i en skål.

Häll över den smälta chokladen och rör runt. Häll upp röran i en form, täckt med bakplåtspapper, och bred ut jämnt. Strössla några jordnötter och minimarshmallows över.

Ställ in i kylen att stelna innan du skär den i bitar.

rocky-road-

Älskar att vi har en massa Rocky Road i vår kyl nu, redo att njutas av i jul!

Om du vill få mer tips på hur du kan njuta sött godis utan att behöva äta raffinerat socker kan min webbkurs Sött utan socker vara något för dig. Klicka på länken och läs mer om kursen!

Lämna en kommentar

Annons
Annons