Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Mitt träningsår 2017

nyarslofte-traning-karin

Tillhör du en av dem som avgett ett nyårslöfte i år? Och har löftet något med träning att göra? Jag brukar sällan avge nyårslöften kopplat till träning, men jag brukar ofta tänka till kring hur jag vill lägga upp mitt år i samband med att det nya året kommer. 1:a januari är ju lite av en nystart och det är en skön känsla att planera och strukturera upp inför ett nytt träningsrikt år. Om det blir några löften eller inte i samband med det har att göra med om jag ser att jag behöver utvecklas/förbättra mig inom något.

Nyårslöfte träning – Så här tänker jag kring mitt träningsår 2017:

  • Jag vill fortsätta med att träna korta, effektiva träningspass de dagar jag lämnar och hämtar på förskolan. Då när det inte finns möjlighet rent tidsmässigt till mer än en halvtimmes träning är träning som tabata, crossfitliknande pass, backintervaller och styrketräning i superset och triset det optimala.
  • När jag har mer tid till träning kommer jag ägna mig åt en mix av löpning, helst ute på Djurgården och i Lilljansskogen, roliga träningspass på Nordic Wellness (2017 är året när jag ska testa Cross Cage och boxning där) och träning som förbereder mig inför Kebnekaise, som jag och kollegorna ska bestiga i juni.
  • Jag tror att jag skriver det varje år och jag gör det i år igen; jag ska se till att yoga minst en gång i veckan. Jag har lyckats ganska bra med det de senaste åren och jag märker själv hur mycket mer rörlig jag har blivit. Om jag inte skriver ner det här igen är jag rädd för att jag bortprioriterar det så därav denna yoga-punkt.
  • Om jag ska nämna något som liknar mer av ett resultatbaserat nyårslöfte kopplat till träning så får det bli att stå på händer. Det övar jag på ganska mycket, men har ännu inte fått till det. 2017 är året när det sker!

traningsmotivation-karin-3

Att sätta mål som att springa långpass X antal gånger i månaden, lyckas med milen på långt under 50 minuter eller liknande är inget jag gör i år. Jag vill fokusera på det lustfyllda med träningen och mestadels träna det jag blir glad av, inte det jag måste för att uppnå ett visst mål. Jag kommer garanterat springa en hel del, men det kommer mestadels vara av det lustfyllda slaget.

almenaspokalen-karin-3

cirkeltraning-karin-axelsson-3

Just nu, när snön ligger tjock på marken, ser jag fram emot våren och sommaren väldigt mycket och all träning som jag ska göra då. Tills dess får jag anpassa min träning efter väderlek och tycker det ska bli väldigt skoj med skidåkning och löpning i vinterlandskap.

Läs mer om nyårslöften och träning:

7 kommentarer

  1. Bra inställning till årets träning tror jag, att göra det lustfyllt! 🙂 Själv vill jag göra nya och spännande saker i år! Hoppas du får ett riktigt bra nyår!

  2. Hej Karin, Tack för inspirerande sida. Själv ska jag yoga mycket detta år hos Hot Yoga Uppsala. Mitt mål är 4 gånger i veckan. God fortsättning!

  3. Hej Karin, Tack för inspirerande sida. Själv ska jag yoga mycket detta år hos Hot Yoga Uppsala. Mitt mål är 4 gånger i veckan. God fortsättning!

Lämna en kommentar

Annons
Annons