Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Pepparkakscheesecake – en galet god efterrätt

Pepparkakscheesecake recept

Minns ni den pepparkakscheesecake som jag skrev om i samband med att jag berättade om vår nyårsafton? Den cheesecake med smak av pepparkaka, som vi åt av till efterrätt, var verkligen hur god som helst och här delar jag nu med mig av receptet. Man kan tycka att pepparkaka hör julen till, men jag som älskar denna smak av kanel och ingefära tycker att man kan njuta av smaken året om. Nästa gång du ska bjuda på efterrätt; varför inte göra denna pepparkakscheesecake?!!

Jag älskar efterrätter som går att förbereda dagen innan och denna cheesecake är en sådan. Jag gjorde den kvällen innan nyårsafton och så fick den stå i frysen ändå tills det var dags att servera. Då var den sval och god som en glass och det passade bra att toppa den med mer krossad pepparkaka samt hallon och lingon. Här nedan får du receptet.

Recept på pepparkakscheesecake
Pepparkakscheesecake recept

  • 4 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 200 gram mascarponeost
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 gram pepparkakor
  • 100 gram digestivekex

Vispa ägg och strösocker till ett fluffigt skum. Vispa samman smeten med osten. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten.

Lägg pepparkakorna och digestivekexen i en liten plastpåse och krossa dem lätt med en kavel.

Fyll ett lager med smet i en sockerkaksform, strö över ett lager med krossade kakor och kex. Häll på resterande smet och täck översta lagret med krossade kakor och kex, men spara lite av det sista smulet till garneringen. Frys tårtan minst 5 timmar eller över natten.

När det är dags för servering; värm formen lätt med en brylébrännare eller låt den stå framme en liten stund så att den släpper lättare från formen. Stjälp upp glasstårtan och garnera med det sista av de krossade pepparkakor och digestivekexen samt frysta bär såsom hallon och lingon.

Recept på pepparkakscheesecake

Jag tog glatt för mig två portioner av denna pepparkakscheesecake på nyårsafton. Den var helt enkelt galet god!

Receptet hittade jag inspiration till härifrån.

3 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons