Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Asiatisk ramensoppa med nudlar och kyckling

Asiatisk ramensoppa med kyckling och nudlar

När jag och mitt team lagade asiatisk 3-rätters hemma hos mig en kväll förra veckan gjorde vi en förrätt som var magiskt god. Det var en asiatisk ramensoppa med kyckling och nudlar, smaksatt med chili, ingefära och vitlök. Här delar jag med mig av receptet på den.

Asiatisk ramensoppa med kyckling och nudlar

Vi var tio personer runt bordet och valde därför att dubbla receptet. Här anger jag receptet för fyra portioner när soppan ska ätas som en huvudrätt.

Ramensoppa med kyckling och nudlar

4 portioner

  • 400 g kycklinglårfilé
  • salt och peppar
  • olja, till stekning
  • 4 vitlöksklyftor
  • 4 tsk färsk ingefära, riven
  • 1-2 chilifrukter
  • 0,5 msk rapsolja
  • 2 liter vatten
  • 6 msk kycklingfond
  • 3,5 msk japansk soja
  • 1 msk honung
  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • 200 g shiitakesvamp
  • 0,5 knippe salladslök
  • 1,5 msk sesamolja
  • 200 g sobanudlar

Förslag på topping:

  • skivad chilifrukt
  • koriander
  • limeklyftor

Asiatisk ramensoppa med kyckling och nudlar

Sätt ugnen på 175 grader. Salta och peppra kycklinglårfiléerna. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och bryn filéerna på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg i en ugnsfast form och sätt in i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut kycklingen när innertemperaturen är 67 grader. Låt vila så kommer innertemperaturen gå upp till 70 grader. Skär sedan i skivor.

Skala och riv vitlök och ingefära samt finhacka chili. Fräs hastigt i lite rapsolja i en stor kastrull.

Tillsätt vatten, kycklingfond, soja, honung och vinäger och låt sjuda i 20 minuter. Sila därefter av och häll tillbaka den släta buljongen i grytan.

Skiva svampen och strimla salladslöken. Tillsätt svamp, salladslök och sesamolja i buljongen och låt sjuda ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt.

Koka nudlarna separat enligt anvisning på förpackningen. Spola dem sedan kalla.

Lägg nudlarna i soppskålar och häll den varma buljongen med svamp och salladslök över. Toppa med kycklingskivor, strimlad chili, limeklyftor och koriander. Pressa över lite lime.

Asiatisk ramensoppa med kyckling och nudlar

Vi hade inte ingredienserna för toppingen så istället för chili, koriander och lime strösslade vi sesamfrön över våra soppor. Annars tror jag att just de smakerna som receptet föreslår som topping hade passat väldigt bra.

Det här är en soppa med många goda smaker, som fungerar bra både som förrätt och huvudrätt. Receptet här hämtat härifrån.

1 kommentar

Lämna en kommentar

Annons
Annons