I torsdags kväll stod det teammiddag på schemat. Efter jobbet kom hela teamet hem till mig för att laga maten tillsammans. I teamet har vi några som är riktigt duktiga på att matlagning så förväntningarna var höga. Temat för menyn var Asien så det blev en asiatisk tre rätters middag. Lyxigt och väldigt gott en helt vanlig torsdag kväll!
Bland ingredienserna fanns ingefära, chili, vitlök, salladslök, lime, mynta, ananas, nudlar, kyckling och entrecote. Här kommer menyn för vår asiatiska tre-rätters middag hemma hos mig.
En 3-rätters med asiatisk touch
Förrätt:
Ramensoppa med kyckling och nudlar, smaksatt med chili. ingefära och vitlök. Detta var en riktigt god soppa, som jag kommer ge er receptet på inom kort.
Varmrätt:
Koreansk bulgogi med entrecoté, ssamjang, kimchi och ris serverat i salladsblad. Receptet hittar du här.
Vi köpte färdig kimchi. Vill man går det annars ganska enkelt att göra egen kimchi. En typisk kimchi är gjord på salladskål, marinerad med rättika, ingefära, vitlök, purjolök, chilipeppar, socker och fisksås. Den är kryddstark och luktar lite märkligt, men är väldigt god.
Efterrätten var en fruktig sådan med stekt ananas. God den med!
Vi njöt av en god tre-rätters och spelade sällskapsspel. Det blev en härlig torsdag kväll!