När jag och mannen hade vår helg på tu man hand bodde vi på Haymarket by Scandic, det fina hotellet i 20-tals stil som ligger vid Hötorget i Stockholm. För er som inte har bott där får ni här en inblick och ett smakprov av detta pampiga hotell.
Eftersom hotellet ligger intill Hötorget ger den en skön kontrast till torghandeln och den snabba pulsen som råder där. När man kliver in i den pampiga entrén möts man av vacker inredning och skön 20-tals musik.
När vi checkade in på hotellet på lördagen stod en konstnär i entrén och målade ett porträtt av Greta Garbo. På bara ett par timmar åstadkom han denna vackra målning.
Vårt hotellrum var ganska litet, men väldigt fint inrett. Jag gillade de runda speglarna med glödlampor runt om lite extra!
Rummet andades 20-talet och allt från tavlor, tapeter och möbler till lampor och kuddar var inspirerade från denna tidsperiod. Sängen var en klassikt härlig hotellsäng med massor av mjuka kuddar. Jag sov riktigt gott i den, kan jag säga.
Vi hade valt ett rum med utsikt, men jag kan tycka att det var lite fusk då utsikten var fångad i en spegel utanför fönstret och vi bara kunde skymta byggnaderna utanför i spegeln.
Badrummet var också fint inrett och det var trevligt att ha en fågel som sällskap i duschen.
Hotellet rymmer många rum och när det var dags att äta frukost morgonen efter insåg vi att det var väldigt många hotellgäster där. Trots att det fanns fler olika frukostavdelningar och hur många sittplatser som helst så hade vi svårt att hitta en plats att sitta på.
Frukostbuffén var grym. Jag plockade för mig av allt möjligt gott, men tyckte att det allra godaste var fil med frukt och deras egenrostade müsli.
Haymarket by Scandic är ett perfekt alternativ om du vill få en lite annorlunda hotellupplevelse och bo mitt innen i city.
Vilka superfina bilder! Vi är jätteglada att ni trivdes hos oss och det lät som en perfekt uppladdning inför kommande berg 😉
Om du vill göra vår granola hemma har du receptet nedan. Hoppas att vi ses snart igen!
Kram
200 g dinkelflingor
200 g havregryn
100 g russin
250 g linfrön
500 g kokosflingor
500 g solrosfrön
500 g pumpakärnor
4 msk honung
4 msk apelsinjuice
Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke och alla blöta i en annan. Rör sedan ihop allt och fördela ut på en plåt med bakplåtspapper, ca 0,5-1 cm tjockt. Rosta i ugn på 150 grader i 30 min.
Låt svalna på plåten.
Lägg i en stor vacker tättomslutande glasburk.
Låt det smaka!
Åh, tack för receptet! Det måste jag göra!
Tack för en fin och härlig vistelse hos er!