Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Morgonlöpning i backe med en rosa himmel som sällskap

Morgonlöpning i backe med en rosa himmel som sällskap

Nu när jag har varit hemma en vecka efter skidveckan i Åre blir det mer tydligt för mig vilka händelser där som sticker ut och som jag minns allra mest med värme. Min tisdag morgon där är en sådan händelse.

Jag ställde klockan tidigt den morgonen och gick upp före resten av familjen. Efter en kaffe klädde jag mig i löparkläder, broddar och reflexväst och så gav jag mig ut. Jag skulle springa upp och ner för Björnen-backen.

Morgonlöpning i backe med en rosa himmel som sällskap

Backen i Björnen är ca två kilometer lång och vi bor ungefär i mitten av den. Jag började med att springa uppför mot Hotell Cooperhill.

Det hade precis börjat ljusna när jag gav mig ut och himlen var så vacker i sitt rosa skimmer. Jag var helt enkelt tvungen att stanna upp med jämna mellanrum för att fotografera allt det fina.

Morgonlöpning i backe med en rosa himmel som sällskap

Just för att himlen var så vacker och antagligen också för att jag hade bra med energi så var backlöpningen inte så jobbig. Tempot var långsamt, men jag tog mig hela tiden uppåt. Steg för steg. Plötsligt var jag uppe vid det pampiga hotellet och hade en magisk utsikt att njuta av!

Morgonlöpning i backe med en rosa himmel som sällskap

Åt andra håller till hade himlen ljusnat allt mer. Efter en kort paus där uppe påbörjade jag löpningen tillbaka ner. Jag sprang hela vägen ner till början av backen och fick sedan avsluta med uppförsspring hela vägen tillbaka till vårt hus.

Att starta dagen med en sådan magisk löpning, där svett, mjölksyra och pannben mixas med en rosa himmel och allmänt sagolikt vacker natur är en sådan hälsa för själen och balsam för hjärtat.

Förra året sprang jag på samma sätt en morgon när vi var där i Åre, denna magiska morgon, och jag har just bestämt att det ska bli tradition. Varje gång vi är i Åre ska jag springa upp och ner för den där backen minst en morgon.

8 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons