Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Vår favoritgröt

Vår favoritgröt - Ugnsbakad gröt recept

Jag har tidigare berättat om hur mycket mina barn älskar ugnsbakad gröt och att vi därför ofta äter det till mellanmål, kvällsmat eller som frukost på helgen. Det är verkligen vår favoritgröt. Senast i söndags gjorde jag en rejäl omgång med ugnsbakad gröt till vår frukost och denna gång fyllde jag den med en härlig mix av olika frukter och bär. Annars brukar jag oftast hålla mig till en slags frukt eller ett slags bär.

Ugnsbakad gröt recept

Att göra ugnsbakad gröt går visserligen fort, men barnen var ändå lite otåliga över att behöva vänta på den härliga frukosten. Jag hann i alla fall med att ta några bilder på den innan det var dags att servera.

Kolla in mitt recept på ugnsbakad gröt med päron, utgå från det (jag tog alla mått multiplicerat med 1 1/2 och addera sedan ett gäng frukter och bär på gröten innan du stoppar in den i ugnen. När jag gjorde den ugnsbakade gröten denna gång skar jag päronbitarna smått och rörde ner i gröten innan jag hällde upp i en stor ugnsfast form. Sedan lade jag dit bitar av äpple samt hallon, stora blåbär och björnbär.

Ugnsbakad gröt recept

Medan den ugnsbakade gröten stod i ugnen rörde jag ihop kvarg med vaniljpulver att äta till gröten.

Ugnsbakad gröt recept

Ett litet foto shoot och sedan var det dags för frukost med vår favoritgröt!

Här hittar du till mina samtliga recept på ugnsbakad gröt av olika slag.

Lämna en kommentar

Annons
Annons