Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Löparminnen och löparlängtan

Morgonlöpning i backe med en rosa himmel som sällskap

De senaste veckorna har min längtan efter löpning varit enorm. Det är när jag inte kan springa som jag inser hur mycket det betyder för mig och jag har på senare tid verkligen fått känna på hur det är att sakna något och längta starkt efter det. Sedan jag skadade knät för drygt fem veckor sedan har jag fått avstå från löpning, men nu börjar jag se ljuset i tunneln.

När jag har varit tvungen att springa till tåget några gånger den här veckan har jag insett att det fungerar att springa utan att jag får ont. Och när jag tränade cirkelträning härom dagen kunde jag inleda med att springa i uppvärmingen. Så känslan är positiv och jag tror att jag ska våga mig på ett löparpass till veckan som kommer. Kanske att det till och med blir transportlöpning till jobbet. Hur och var jag än springer är jag oerhört förväntansfull inför det.

Jag känner visserligen av att knät inte är helt återställt då det tar emot att sitta på huk eller på knä så jag ska ta det försiktigt. Men lite kommer jag kunna springa. Det känner jag!

Fylld av löparminnen och löparlängtan får ni här några av mina härligaste bilder från löppass.

Morgonlöpning i backe med en rosa himmel som sällskap

Löparminnen

När jag sprang upp och ner för Björnen-berget i Åre tidigare i vintras visste jag inte att jag sprang för sista gången på ett bra tag. Det är ett fint löparpass att minnas tillbaka till eftersom den morgonen var magiskt vacker.

Veckans bästa - löpning på Djurgården

Jag har inte sprungit på Djurgården lika ofta det senaste halvåret som jag gjorde när jag jobbade på Aller media. Men vid några tillfällen har jag det och det är alltid lika ljuvligt att komma dit. Denna gång när jag sprang där var för ett par månader sedan och det hade just kommit lite nysnö.

Karin andfadd

spring i benen

När våren kommer på allvar blir jag alltid lika fylld av löparglädje. Att få springa på barmark och när det är ljust ute är liksom ingen självklarhet efter en lång vinter och då är det så underbart att få göra det igen.

lopning-havet-3

Sent på våren förra året var jag i Helsingborg i ett par dagar och passade på att springa på morgonen längs med det ljuvliga havet.

lopning-fran-stad-till-land-1

Det är inte mycket som är lika härligt som sommarlöpning på Djurgården!

karin-traningspass-brost-armar

Här ser ni mig efter förra årets längsta löparpass. Nöjd, trött och varm!

morgonlopning-dimma-3 Detta löparpass njöt jag av att springa senast när jag fyllde år. Det var min födelsedagspresent till mig själv att springa i dimman och bort till sjön.
Här ser ni mig efter ett löppass på stranden i Turkiet på hösten för några år sedan. Då visste jag det inte, men det bodde faktiskt en liten Smilla i min mage där och då.
Fartlek lopning tips

vinterlopning-1

Magisk vinterlöpning på Djurgården.

Lopning golfbana
Och lika magisk vinterlöpning i hemmatrakterna.

Älskade löpning. Snart är jag tillbaka!

Lämna en kommentar

Annons
Annons