Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Tips på goda recept med nyheten Mifú

Valio Mifú - ett gott vegetariskt alternativ till kött, fisk och fågel

Har ni upptäckt Mifú ännu – det nya mjölkproteinet som finns på marknaden sedan några veckor tillbaka? Jag har hunnit testa det några gånger och tycker att det är riktigt gott, men det är viktigt att man äter det med smakrika tillbehör då Mifú i sig inte är så smakrikt.

Vad är då Mifú?

Jo, det är en proteinrik produkt helt utan laktos, soja, gluten och ägg, som är framtagen av Valio. Mifú är små fettsnåla gryn som går att steka och ger ett bra alternativ till kött, fisk eller fågel.

Valio Mifú - ett gott vegetariskt alternativ till kött, fisk och fågel

I helgen tillagade jag den naturella varianten av Mifú i en slags vegetarisk pytt. Jag stekte gul lök och rödlök tillsammans med bladspenat i olivolja. Jag lät Mifún steka med och adderade sedan körsbärstomater samt kryddade med svartpeppar och chili.

Valio Mifú - ett gott vegetariskt alternativ till kött, fisk och fågel

Innan jag serverade toppade jag den vegetariska pytten med färsk bladspenat, fler körsbärstomater, mozarella och solrosfrön. Detta blev till en god kvällsmat som jag åt tillsammans med ett par smörgåsar.

Valio Mifú - ett gott vegetariskt alternativ till kött, fisk och fågel

Som jag nämnde så har jag testat Mifú tidigare. Urban Deli åt jag en härlig pumpasoppa med Mifú och på STHLM Heartbeat fick vi en väldigt god vegetarisk chili con carne med Mifú. Jag har sett att Mifún finns i två andra smaksättningar utöver den naturella. Kan tänka mig att den med peppar och chili är god!

Valio Mifú - ett gott vegetariskt alternativ till kött, fisk och fågel Valio Mifú - ett gott vegetariskt alternativ till kött, fisk och fågel

Dagen efter fanns det kvar lite av den vegetariska Mifúpytt som jag hade tillagat. Den passade då bra att äta tillsammans med färsbiffar, grönsaker och en vitlökssås.

Som sagt, det är tillbehören som gör Mifú till sitt godaste jag!

9 kommentarer

  1. Har inte läst så noga om det ännu, men inte kan väl ett mjölkprotein vara mjölkfritt???? Har ett paket i kylen som ska lagas till, så tack för tipset. Hoppar dock nog över att bjuda mjölkallergiska svägerskan på detta 🙂

  2. Spännande med en ny produkt! Jag ha rinte hunnit testa än, men blev väldigt sugen när jag såg dina fina bilder, såg väldigt gott ut 🙂

Lämna en kommentar

Annons
Annons