Med bara två veckor kvar till påsk börjar jag fundera så smått på vad vi ska göra och vad vi ska äta under vår påskhelg. Vi kommer alla vara lediga de flesta av dagarna i påskhelgen och jag ser fram emot häng med lilla familjen, förhoppningsvis många timmar i trädgården samt att umgås med storfamiljen och äta god mat av olika slag.
Det jag mest ser fram emot i matväg när det kommer till påsk är ägg, lax och sparris, sådan mat som jag inte kan tröttna på och som passar på påskbordet. Här kommer några tips på goda påskmat recept att tillaga till den kommande storhelgen.
Först ut visar jag ett par tallrikar med rester av påskmat. Fördelen med att fira påsken hemma hos en själv är att det ofta blir god mat över, som vi kan njuta av dagarna efter. För, som sagt, jag tröttnar aldrig på sådant som lax och ägg.
Påskmat som jag alltid vill ha på bordet till påsk:
- Lax – gärna både gravad, varmrökt och kallrökt
- Ägghalvor med majonäs och rom
- Räkor
- Sparris
- Dill
- Romsås
- Någon omelett
- Köttbullar
- Grönsaker och sallader av olika slag. Vid en påskbuffé för ett par år sedan gjorde min syster en galet god sallad med mango, avokado, sockerärtor, morot och sesamfrö. Den var magisk god med en dressingen som gav den en perfekt touch av goda smaker. Klicka på länken ovan och du hittar till en bild på den magiska salladen.
Det är gott att göra en paj av något slag. Här ser ni en vegetarisk paj med sparris, oliver och tomat.
Så mycket annat behöver det inte vara på ett påskbord för att jag ska vara nöjd.
Såklart vill jag ha efterrätt också. Funderar precis på vad jag ska göra för efterrätt i år. Kanske blir det denna goda brownie med salt kola!
Det jag också ser fram emot i matväg i påsk är att äta långsamma frukostar. Kanske blir det inte något märkligare än havregrynsgröt med ägg. Det viktiga är att vi äter tillsammans och utan stress.
Det jag hoppas allra mest när det kommer till påsken är att våren ska ha kommit så pass långt att vi kan sitta utomhus och njuta av värmen. Det vore så härligt!
Läs mer om den nyttiga påskmaten och den hälsosamma påskmaten.
här sitter jag på jobbet med stress på 110, o hungrig.. så slänger du upp ett sånt inlägg.. Åh så goa grejer… Ser verkligen fram emot lite påskledigt..
Typiskt då! Hoppas att du får njuta i påsk av både ledighet och god mat!
Har du nåt recept på pajen? Den såg verkligen god ut. 🙂
Jag kommer inte ihåg vart jag hittade receptet till pajen, men vet att det var just oliver, sparris, tomat och ost i den.
Kan det vara denna tro??
http://www.aftonbladet.se/matvin/article21788190.ab
Jag tror inte att det var exakt den, men den såg väldigt god ut!