Som ni vet vid det här laget älskar jag helgfrukosten. Att kunna sitta länge och njuta av precis det man är sugen på – det är njutning för mig. Förra helgen åt jag det här till frukost och denna helg satsar jag på något liknande. För smörgås med banan och jordnötssmör är bland det bästa jag vet!
Smörgås med banan och jordnötssmör
Att göra just denna typ av smörgås är så enkelt och det blir så gott. Och nyttigt är det också. Denna mättande smörgås ger du allt du behöver i frukostväg när det kommer till långsamma kolhydrater, fibrer, fetter, vitaminer och mineraler. En del protein får du också i dig.
Gör så här:
Ta ett par skivor grovt fröbröd. Bred ett lager med jordnötssmör (utan socker eller andra onödiga tillsatser). Skär en banan i skivor och lägg på. Avsluta med att strössla rostade sesamfrön överst.
Ät gärna äppelklyftor till eller pimpa smörgåsarna med dem.
Häll upp en kopp kaffe och njut av frukosten och av att ha dagen framför dig.
Fröbrödet vi åt av den här gången är ett fröbröd från Risenta som du enkelt kan baka själv. Bara tillsätta vatten och skjutsa in i ugnen så har du nybakat bröd till frukost!
Ser verkligen gott ut, det brödet ska jag testa. Äter inte mycket bröd, men när jag gör det ska det vara nyttigt. Ha en fin dag 🙂
Tycker jag du ska testa då! Ha en härlig dag!
Pålägget lät gott. Men håller med ovanstående att brödet såg ut att vara pricken över i:et. Måste kolla efter det! 🙂
Kram M
Du får hålla utkik. Borde finnas i de flesta affärer. Kramar!
Jordnötssmör och banan har jag kombinerat sen 50år tillbaka, fast på knäckebröd, rågrut kör jag med sen 10 år tillbaks. Mvh Peter
Låter underbart gott! Verkligen ett vinnande koncept eftersom du har kört med det så länge!!