Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Om att stanna upp och känna tacksamhet

loppis-karin

I dagens brusfyllda samhälle är det lätt hänt att dras med och låta alla intryck som vi dagligen matas med påverka så pass mycket att vi blir stressade. Jag märker det på mig själv och hos andra. Och jag är säker på att ni känner igen er i det också. Det är så mycket man vill lyckas med och uppnå, så mycket som man strävar efter och som man tror kommer ge en större lycka att det inte finns någon rimlighet i det. När jag kommer på mig själv att vilja kunna och göra allt det jag matas med så har jag ett knep. Det är då jag stannar upp och tänker på allt det jag redan har som gör mig lycklig.

Jag tror att vi alla behöver göra det dagligen; stanna upp och fokusera på det vi redan har och har lyckats med. Var stolt över dig själv för vad du har åstadkommit och var tacksam för allt det fina du har i ditt liv.

loppis-barn

Min tacksamhet går i dessa stunder alltid till min fina lilla familj, för små stunder med dem i vardagen och för att de gör mig till en bättre människa. Jag känner också tacksamhet för att få leva i ett så bra land som Sverige är, till att jag har min syster och pappa nära och att jag har fina vänner som jag får positiv energi av att umgås med.

Just nu känner jag också tacksamhet till att jag kunde vara ute och springa i morse, till att våren är på ingång och att jag har ett jobb som jag älskar.

I tacksamhetsstunder som dessa inser jag hur mycket jag har och att jag egentligen inte borde önska mig något mer alls. Sedan är jag en målmedveten människa som fortsatt kommer jobba mot nya mål och sådant jag vill åstadkomma. Men det viktiga här är att jag kommer göra det till en rimlig nivå, i lagom takt och utan att stressa upp mig. Jag vet att jag i grunden inte kommer bli lyckligare av att bli mer framgångsrik, tjäna mer pengar eller lyckas springa milen snabbare. Lyckan finns i det jag redan har och det kommer jag se till att vårda väl!

loppisBilderna i detta inlägg är från en söndag i sensomras när jag och barnen gick till en loppmarknad i området där vi bor. Det var egentligen en helt vanlig helgdag för mig, men ändå en dag som jag minns med lycka och glädje. Det behöver inte vara de stora händelserna i livet som skänker den största glädjen utan det kan lika gärna vara vardagliga stunder som dessa.

loppis-karin-2

Har du stannat upp idag och funderat över vad du är tacksam för just nu?

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons