Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Premiärpromenad med mina Kebnekaisekängor Brunnsviken runt

Karin på promenad i Bergianska trädgården - Brunnsviken runt

Det är inte ofta jag och min syster får egentid tillsammans så när vi idag träffades för att promenera Brunnsviken runt var det ett gäng värdefulla timmar vi spenderade tillsammans. Vi träffas visserligen ganska ofta, men det är alltid tillsammans med resten av familjen. Såklart jätte trevligt det med, men att få träffas själva bara vi systrar är välbehövligt mellan varven.

Karin i Bergianska - Brunnsviken runt

Brunnsviken runt

Jag tog bilen till henne då hon bor i Ekhagen, precis intill Bergianska trädgården, som vi utgick ifrån när vi påbörjade vår promenad. Jag hade på mig mina vandringskängor, som jag köpt för att ha på mig när jag bestiger Kebnekaise i juni. Det var hög tid att inviga dem eftersom jag vill ha gått med dem ett antal mil innan vi beger oss uppför Sveriges högst topp.

Vi började gå rundan runt Brunnsviken, som är dryga 12 kilometer lång, och njöt av den fina omgivningen och den friska vinden. Vi pratade mycket jobb och karriär, ämnen som vi båda brinner för och hade mycket att avhandla kring.

Bergianska trädgården

Det är så fint ute i naturen nu. Träden har börjat få knoppar, vitsipporna har kommit och gräset är grönt. Stigen vi gick på var bitvis ganska backig och slingrig. Bra, tyckte jag som vill få träning inför bergsbestigningen.

Bergianska trädgården Bergianska trädgården

Vi hade så mycket att prata om att jag glömde bort att fota under promenaden. Det blir alltså inga bilder här från Brunnsviken, Hagaparken, Sjöstugan eller några av de andra platserna vi passerade på vägen. Istället får ni nöja er med bilder från Bergianska Trädgården där vi påbörjade och avslutade promenaden.

Fina magnolian står i blom där nu.

Bergianska trädgården

Och hyacinterna stoltserar tillsammans med penséer.

När vi hade gått rundan på dryga 12 kilometer, som tog oss strax över två timmar, kändes det som att vi hade gått i en timme max. Vi hade pratat så engagerat att vi knappt märkt hur snabbt tiden hade gått!

Bergianska trädgården Fika i Bergianska trädgården

Vi gick in på cafét för en att äta en lunch.

Fika i Bergianska trädgården

Båda valde vi en matig smörgås och en maffig kaka.

Fika i Bergianska trädgården

Smörgåsen med sötpotatis och fetaostcréme kan jag verkligen rekommendera. Super god!

Fika i Bergianska trädgården

Jag valde kladdkaka med vispgrädde till efterrätt. Den var god, men systers val av morotskaka var snäppet bättre. Jag har smakat morotskakan i Bergianska Trädgårdens café och den är magisk!

När vi hade ätit upp och druckit vårt kaffe var träffen med min älskade syster slut. Men det var okej för vi hade fått många timmars kvalitetstid!

Hur vandringskängorna kändes? Jo, bra! Det var lite ovant att gå med så pass tunga kängor, men det är bara att vänja sig för jag kommer gå många mil och timmar med dem framöver. Visste ni förresten att det var Svenska Friluftsdagen igår? Känns som att vi spenderade den på ett lämpligt sätt!

Tack syster för en ljuvlig dag med dig! ♥

4 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons