Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

En ny dag

Karin under körsbarsträden i Kungsträdgården

Det är något alldeles särskilt magiskt med morgnar. Jag är oftast rätt trött först när klockan ringer, men när jag kommit upp och insett att jag har en ny dag att möta blir jag genast pigg. En ny dag innebär så många möjligheter och så mycket härligt. Det är med den inställningen jag försöker börja varje ny dag.

Jag må vara en person som har en positiv inställning till det mesta livet och vissa kan tycka att jag stundtals är för naiv eller att jag inte ser på saker tillräckligt krasst eller kritiskt. Men för mig är det en styrka att jag har mitt positiva tänk. Det får mig att ta mig an dagen med glädje och jag hoppas också att min glädje sprider sig vidare till andra.

Karin under körsbarsträden i Kungsträdgården

Dagar när jag vaknar upp med en mer negativ känsla eller en oro i magen försöker jag vända till att bli bra ändå. Tankens kraft är stor och genom att bestämma mig för att se möjligheter istället för hinder och förväntan istället för oro får jag positiv energi och kan vända den negativa känslan.

Det finns mycket i samhället som kan stressa och pressa och de gånger jag känner en tendens till att själv bli påverkad av det ser jag till att ge mig själv stunder med sådant som får mig att njuta fullt ut. Där är det viktigt att vara sann mot sig själv och lyssna inåt till signaler och tecken på att stressnivån är för hög. Det är inte alltid lätt, men jag tycket mig ha blivit bättre på det med åren. Att ge mig själv en långsam promenad, en sovmorgon eller en stund under körsbärsträden kan i sådana stunder göra hela skillnaden.

Karin under körsbarsträden i Kungsträdgården

När jag igår vandrade under körsbärsträden i Kungsträdgården blev det så tydligt för mig hur viktigt det är att jag får denna typ av stunder mellan varven. Det är tillfällen när jag får vara själv i min bubbla, tänka mina tankar till punkt och känna att jag hämtar energi och kraft. Att börja dagen på ett sådant sätt öppnar upp för fler möjligheter och ett gladare sinne, som sitter i hela dagen.
Körsbarsträden i Kungsträdgården

Igår var det ömsom regn, ömsom hagel och framåt kvällen riktigt soligt. Denna morgon lyser solen igen och vittnar om att det kommer bli en fin dag. Jag välkomnar dagen med alla sinnen och tror att den kommer bli magisk i all sin enkelhet. Välkommen torsdag och hoppas att även du får en fin sådan!

1 kommentar

Lämna en kommentar

Annons
Annons